Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Міська влада нагадує, як оплатити паркування через мобільний застосунок Київ Цифровий

14 листопада 2023 року, 13:28

Кияни та гості столиці можуть швидко та зручно оплатити паркування на мережі відведених майданчиків через мобільний застосунок Київ Цифровий. Про це нагадує комунальне підприємство «Київтранспарксервіс».

Спеціально відведений паркувальний майданчик має бути облаштований відповідними знаками.

Вартість паркування на майданчиках Києва залежить від зони і становить:

  • 1 зона, центральні вулиці навколо Хрещатика – 35 грн/год;
  • 2 зона, великий центр від Шулявки до Печерська – 25 грн/год;
  • 3 зона, решта міста – 5 грн/год.

Щоб оплатити послугу через мобільний застосунок, на початку паркування необхідно:

  1. Вибрати «Сервіси водія» → «Погодинне паркування».
  2. Вибрати номер авто з переліку або вказати його.
  3. Самостійно вибрати адресу і номер паркувального майданчика зі списку або він автоматично визначиться за геолокацією.
  4. Натиснути «Почати паркування».
  5. Натиснути «Завершити паркування», щойно авто залишить паркінг. Після цього користувач може перейти до «Оплати паркування».

Оплата послуги паркування нараховується за першу годину, далі – за кожні пів години. Списання коштів здійснюється автоматично, коли загальна сума за погодинне паркування сягає 100 гривень. Якщо сума менша, то оплата списується 1 числа наступного місяця.

Крім того, користувач може додати кілька номерів автомобілів у застосунок. Перед початком паркування потрібно вибрати необхідний із них у меню погодинного паркування.

Також можна додати гаманець Masterpass. У такому разі оплата списуватиметься автоматично з прив’язаної картки. Паркування можна оплатити карткою, через Apple Pay чи Google Pay.

Нагадуємо, що під час повітряної тривоги інспектори з паркування не штрафують водіїв і не здійснюють евакуацію автомобілів – тому не ігноруйте сповіщення про тривогу, які також надходять у Київ Цифровий.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]