Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Онлайн прес-брифінг Віталія Кличка щодо поточної ситуації в столиці від 21 вересня (+повний текст, відео)

21 вересня 2020 року, 11:00

Онлайн прес-брифінг Київського міського голови Віталія Кличка щодо поточної ситуації в столиці.

Віталій Кличко поінформує:

- на скільки збільшилася кількість інфікованих у Києві;

- скільки киян, хворих на COVID-19, госпіталізовані до лікарень;

- скільки ліжок розгорнуло місто для лікування хворих на коронавірус;

- чи достатньо медичних препаратів для лікування киян, хворих на COVID-19;

- скільки столичних шкіл та садків закрили на карантин;

- про дотримання суб'єктами господарювання санітарних норм.

Вітаю всіх, хто нас дивиться!

Інформую вас у прямому ефірі про ситуацію в столиці та дії міської влади.

Ситуація з розповсюдженням вірусу залишається складною. Київ продовжує перебувати в «помаранчевій» зоні епідеміологічної небезпеки. Ще 275 людей захворіли на коронавірус минулої доби. Двоє людей померли. Всього коронавірус забрав життя 318-ти киян.

Підтверджених випадків захворювання на COVID-19 на сьогодні у столиці вже 19758. Серед тих, хто захворіли: 139 жінок віком від 18-ти до 93-ох років. Та 10 дівчаток від трьох до 16-ти років. 120 чоловіків віком від 18-ти до 83-ох рокiв. Та 6 хлопчиків від п’яти до 17-ти років. Захворіли також 8 медиків.

До лікарень столиці госпіталізували 36 пацієнтів. Інші – на самоізоляції під контролем лікарів. Одужали за минулу добу 9 людей. Всього коронавірус подолали 5868 мешканців Києва. Найбільше випадків захворювання виявили в Дарницькому районі – 74. У Деснянському – 36. Та в Дніпровському районі – 35 випадків.

Не зменшується і кількість хворих на  COVID-19, які потребують госпіталізації. Сьогодні у стаціонарах столичних медзакладів лікуються 1010 хворих на коронавірус. Із них 30 дітей.

 189 пацієнтів – у важкому стані. 293 отримують кисневу підтримку. 22 хворих – під апаратами ШВЛ. Іще 101 пацієнт –  у лікарнях із підозрою на коронавірус. 366 хворих перебувають у стаціонарах із запаленням легень.

Наступне.  Що стосується навчального процесу у столиці. Ми тримаємо ситуацію під контролем. І перевіряємо дотримання закладами освіти визначених регламентів їх роботи. І там, де виявляють хворих дітей чи педагогів, класи або школи відправляють на дистанційне навчання.

 П’ять шкіл закриті на карантин через випадки захворювання серед вчителів. По одній школі в Голосіївському, Дарницькому, Оболонському, Печерському і Солом’янському районах столиці. У 122-ох школах перевели на самоізоляцію та дистанційне навчання загалом 328 класів, де є хворі учні. Усього хворих на коронавірус школярів у столиці – 267. Та 127 педагогів.

У дитячих садочках через виявлені випадки вірусу тимчасово закриті 15 груп.  Один садок закритий на карантин. Наповненість дітей у дитячих садках сьогодні – приблизно 50 відсотків.

Також нагадаю. У столиці продовжують працювати групи контролю за дотриманням закладами міста протиепідемічних правил. За минулий тиждень представники Держпродспоживслужби і «Муніципальної охорони», спільно з поліцією, перевірили 248 закладів громадського харчування, торгівлі та ринків Києва. Склали 71 протокол про порушення.

Не зважаючи на те, що рівень захворюваності зростає, підприємці та відвідувачі кафе і ресторанів, магазинів продовжують нехтувати елементарними правилами безпеки. Не носять маски. Припинили дезінфікувати приміщення. Чимало закладів працюють після дозволеного часу.

 Це – безвідповідальність! У результаті якої Київ може опинитися в «червоній» зоні. Я в черговий раз закликаю всіх: дотримуйтеся правил, що збережуть ваше здоров’я та здоров’я людей, які поруч. Інакше знову всім доведеться сидіти на карантині.

А тепер я відповім на запитання від ЗМІ.

Питання від кількох ЗМІ. Багато політиків заявляють, що за кілька тижнів у столиці не вистачатиме медичних препаратів для лікування хворих на COVID-19. Прокоментуйте.

Ну, заявляти можна різне… Нагадаю, місто зробило все можливе, аби медичну допомогу могли отримати всі хворі на коронавірус. Ми облаштували вже понад 2200 ліжок у 18-ти медзакладах столиці. Сьогодні працюємо над залученням до надання допомоги хворим на COVID-19 як фахівців, так і ліжкового фонду закладів Національної академії медичних наук, МОЗу, відомчих медзакладів. А це загалом – понад 11 тисяч ліжок.

Зазначу, що апаратів ШВЛ у столиці сьогодні достатньо – понад 400. Місто, з початку пандемії, виділило 106 мільйонів гривень на купівлю необхідних медикаментів. І це за умови того, що централізовані закупівлі здійснюють і самі лікарні на гроші, що їм виділяє Національна служба здоров’я. Тому, підкреслю: ліків і засобів захисту столичним лікарням вистачає! До того ж, препаратів саме від коронавірусу поки не існує. Наші медики застосовують різні препарати в залежності від симптомів у хворого.

 Запитання із соцмереж. Олександр Касянюк цікавиться: коли будуть ремонтувати мости через проспект Бажана?

Шляхопроводи через проспект Бажана справді потребують ремонту. І ми запланували їх реконструкцію.

Поки там не розпочали масштабних ремонтних робіт, здійснили поточний. Балансоутримувач – КП «Київавтошляхміст» – демонтував старий шар бетону на нижніх  частинах споруд. І забетонували їх заново.

 Хочу нагадати, що кілька років тому аварійних мостів та шляхопроводів у столиці було 75.   За останні кілька років ми здійснили капітальні та середні ремонти на 47 таких об’єктах, якими не займалися десятиліттями!

 Ми практично наново звели Шулявський шляхопровід, Борщагівський, шляхопроводи на Богатирській, Русанівський міст. І ми продовжуємо оновлення цих інфраструктурних об’єктів.

Зараз тривають роботи на Повітрофлотському проспекті. Він теж перебував у аварійному стані. Там уже замінили кілька балок, які могли впасти. І оновлення мосту триває.

Дякую вам за увагу! Пам’ятайте про правила безпеки і не нехтуйте своїм здоров’ям!

Бережіть себе!

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]