Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Протягом місяця лівобережний простір «Вільна» відвідали понад 190 жінок і дівчат

21 липня 2023 року, 15:05

За місяць роботи лівобережний простір «Вільна», що функціонує на базі Київського міського Центру гендерної рівності, запобігання та протидії насильству, відвідали понад 190 жінок і дівчат. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда на своїй сторінці у Facebook.

«Місяць тому ми урочисто відкрили в Києві ще один безпечний для жінок і дівчат простір «Вільна». І за цей час різноманітні активності, спрямовані на відновлення ресурсу та цікаве дозвілля, відвідали понад 190 жінок і дівчат. Серед них, зокрема, внутрішньо переміщені особи, вагітні, жінки з інвалідністю. Це сучасний простір, де кожна може краще пізнати себе, знайти підтримку у складні моменти, виговоритися або й навіть виплакатися, поділитися наболілим, зарядитися енергією та натхненням, розкрити свій творчий потенціал та знайти нових подруг. Незважаючи на мету звернення, професію, зовнішній вигляд чи вік, ви завжди зможете тут отримати фахову підтримку та допомогу. До речі, наймолодшій відвідувачці було 16 років, а найстаршій – 84, тому реєструйтеся на найближчі заходи у просторі «Вільна» та відчуйте силу потужної жіночої спільноти», – зазначила Марина Хонда.

У просторі «Вільна» жінки та дівчата безоплатно отримують низку послуг:

  • групові та індивідуальні сесії із психологинею;
  • тематичні зібрання за чаєм або кавою;
  • консультації щодо спеціалізованих сервісів та служб психосоціальної підтримки;
  • творчі майстер-класи (малювання, рукоділля, театральне мистецтво, кулінарія тощо);
  • спортивні заняття (йога, пілатес, танці тощо);
  • кар’єрні сесії (історії успіху відомих жінок, профорієнтація, пізнавальні лекції від лікарів, психологів та експертів у різних сферах діяльності, розмовні клуби з української та англійської мов).

За її словами, працівники простору «Вільна» також тісно співпрацюють зі спеціалістами Денного Центру та іншими міськими підрозділами, які працюють у сфері запобігання і протидії домашньому та гендерно зумовленому насильству.

«Через війну ми фіксуємо збільшення кількості звернень щодо насильства. Працівники Центру надають фахову психологічну та юридичну підтримку всім дівчатам та жінкам, які цього потребують. Протягом місяця 10 жінок комплексно перенаправили до юристів, кейс-менеджерів, соціальних працівників та психологів, які займаються питаннями домашнього та гендерно зумовленого насильства», – додала заступниця голови КМДА.

Адреса простору «Вільна» на лівому березі Києва: вул. Райдужна, 6-А (2 поверх).

Графік роботи: середа-неділя, із 11:00 до 20:00.

Стежити за анонсами заходів, які проходять у просторі «Вільна», можна в соціальних мережах: Facebook та Telegram.

Довідково.

Діяльність простору здійснюється завдяки UNFPA, Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні, за підтримки уряду США (Бюро USAID із питань гуманітарної допомоги) через імплементаційного партнера – Київський міський Центр гендерної рівності, запобігання та протидії насильству.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]