Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві проінспектували Шевченківський та Солом’янський райони в межах весняного двомісячника з благоустрою (+фото)

18 квітня 2024 року, 13:49

Сьогодні, 18 квітня, відбувся об’їзд двох районів у межах весняного двомісячника з благоустрою, озеленення та поліпшення санітарного стану – Шевченківського та Солом’янського. Перевірку провели за маршрутом, де інспектори з благоустрою виявили стихійні звалища чи занедбані приміщення, адже мета таких заходів – впорядкувати території. Про це під час об’їзду повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

«Ми не повідомляємо заздалегідь маршрут, яким будемо рухатись. Навіть не називаємо райони, які сьогодні будуть інспектуватись, щоб побачити реальний стан об’єктів і територій. Пройшлися окремими вулицями Шевченківського району, який є центром міста з низкою зразкових будинків, вітрин тощо, а в одному з внутрішніх дворів є розтрощена будівля, власник якої залишив її без догляду. Вона поступово перетворюється на місце для вживання алкоголю й накопичення сміття. У Солом’янському районі інспектори виявили десятки метрів схилів уздовж залізничних колій, де просто хаотично викидають побутові відходи – пакети, ковдри, посуд із залишками їжі, дивани, холодильники, автошини тощо. І тут уже питання не лише до комунальних служб, а й до відповідальності місцевих жителів. Адже це сміття не впало з неба», – сказав Петро Пантелеєв.

Він наголосив, що для прибирання такої кількості габаритного сміття, та ще й на крутих схилах, необхідна спеціальна техніка, люди.

«Витрачати на це ресурс міста, коли в нас є нагальніші потреби й завдання, щонайменше неправильно. Чисте й затишне місто можливе лише тоді, коли відповідальність усвідомлюють усі його жителі. Тому цієї суботи, 20 квітня, ми проводимо масштабну міську толоку. У кожному районі будуть локації, до прибирання яких зможе долучитись кожен охочий», – зазначив посадовець.

Нагадаємо, у столиці триває весняний двомісячник з благоустрою, що розпочався 20 березня і завершиться 20 травня. Заплановано провести низку заходів із прибирання, зокрема ліквідувати стихійні звалища, а також локації, на стан яких скаржилися містяни. Йдеться і про території, за які відповідальні приватні компанії, відомства тощо, тому доцільним буде їх більш широке залучення до впорядкування й наведення ладу. За результатами двомісячника буде проведене рейтингування районів.

Обстеження Шевченківського та Солом’янського районів у межах весняного двомісячника з благоустрою (фото – КМДА, Любов Голуб’ятнікова)

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]