Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Валентин Мондриївський: Для порятунку будинку Сікорського необхідна термінова реставрація

25 березня 2021 року, 16:14

За поданням Департаменту охорони культурної спадщини КМДА Генеральна прокуратура в інтересах держави звернулася до Окружного адміністративного суду м. Києва із проханням зобов’язати Міністерство оборони якнайшвидше провести реставрацію будинку Сікорського. Про це повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський. 

«Міністерство оборони і підпорядковане йому ДП «Готель Козацький» мають якнайшвидше провести низку заходів, спрямованих на збереження пам’ятки історії національного значення «Будинок, в якому мешкав видатний авіаконструктор І. Сікорський з родиною» на вул. Ярославів Вал, 15-Б. За поданням Департаменту охорони культурної спадщини Генпрокуратура вимагає протягом одного місяця з дати набрання рішенням суду законної сили укласти охоронний договір на пам’ятку національного значення та провести реставрацію», – розповів Валентин Мондриївський.

Він зазначив, що для збереження пам’ятки національного значення Міністерство оборони та державне підприємство «Готель «Козацький» мають якнайшвидше провести консерваційні роботи та привести будинок у належний стан.

«Генпрокуратура у позовній заяві відзначила бездіяльність центрального органу у сфері охорони культурної спадщини – Міністерства культури. Тому не дивно, що боротьба за чергову пам’ятку, що розташована в Києві, відбувається саме за поданням столичного Департаменту охорони культурної спадщини. Та сама ситуація і з Гостинним двором, за який вже сім років поспіль бореться столична громада», – наголосив Валентин Мондриївський.

Він нагадав, що міський голова Віталій Кличко неодноразово звертався до Кабміну щодо передачі у комунальну власність і будинку Сікорського, і Гостинного двору. Півроку тому Київрада також вчергове закликала Кабмін передати будинок Сікорського у власність громади Києва. Проте жодних зрушень щодо обох об’єктів так і не відбулося.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]