Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: Київрада має сьогодні перейменувавати Повітрофлотський проспект у проспект Повітряних Сил

08 лютого 2024 року, 11:24

Сьогодні в межах дерусифікації Київрада має ухвалити низку перейменувань столичних вулиць та проспектів. Зокрема, перейменувати Повітрофлотський проспект у проспект Повітряних Сил. Про це мер столиці Віталій Кличко заявив на початку засідання Київради та звернувся до депутатів підтримати таке рішення.

«У межах дерусифікації ухвалимо сьогодні низку перейменувань столичних вулиць та проспектів. Частина з них тепер називатиметься іменами наших полеглих героїв та буде пов’язана з нашими Збройними силами. Зокрема, йдеться про перейменування Повітрофлотського проспекту в проспект Повітряних Сил. За таку назву виступають кияни, виступає керівництво Генштабу та ГУР, наші військові. Маємо звернення від них. І це питання ми вже обговорюємо давно. Тому вважаю, що час вже поставити крапку. І пропоную нарешті ухвалити це питання. Повітряні Сили щодня і щоночі боронять небо, збивають дрони та ракети, що летять на українські міста та села. І наші Захисники заслуговують на те, щоб висловити їм шану і вдячність! Тому сподіваюся, що всі підтримають таке рішення. І в Києві відсьогодні буде проспект Повітряних Сил!» – підкреслив Віталій Кличко.

Нагадаємо, загалом, від початку повномасштабного вторгнення, в Києві перейменували вже 353 вулиці. Також від назв, пов’язаних із країною-агресоркою, відмовились 14 загальноосвітніх шкіл, дві дитячих музичних школи та 25 бібліотек. Крім того, перейменовані кілька парків та 2 станції столичного метро.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]