Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «За перших три дні після відкриття оновлений київський зоопарк відвідали 7 130 людей»

26 травня 2020 року, 12:23

Протягом перших трьох днів після відкриття оновлений столичний зоопарк відвідали 7 130 людей. Понад півтори тисячі з них придбали квитки до зоопарку онлайн. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції, відповідаючи на запитання, отримані від ЗМІ.

«Після послаблення обмежень ми відкрили київський зоопарк. Поки він був закритий, там завершили першу чергу реконструкції. І тепер зоопарк виглядає по-іншому. З новим входом, гарною площею перед ним, новими приміщеннями, гарною територією. Загалом, за перших три дні після відкриття зоопарк відвідали 7 130 людей. Понад півтори тисячі з них придбали квитки до зоопарку онлайн. Нагадаю, вхід відвідувачам без маски заборонений. Квиткові каси обладнали захисним склом, касири працюють в захисних масках», – сказав Віталій Кличко.

За його словами, дезінфекцію території зоопарку здійснюють щоранку та щовечора. На центральному вході встановили пункт вимірювання температури та апарати для дезінфекції рук. Працює на території зоопарку і медпункт.

«Кількість відвідувачів зараз обмежена. Одночасно у зоопарку можуть гуляти люди з розрахунку не більше 1 особи на 10 кв. м. площі. Зокрема, і з цим були пов’язані черги біля входу в зоопарк. До того ж, дуже багато людей у неділю приїхали погуляти з дітьми, подивитися на звірів та на зміни, що відбулися в столичному зоопарку», – зазначив мер Києва.

Він повідомив, що роботи і перетворення в зоопарку ще тривають. Місто продовжує його реконструкцію. Також у липні планують відкрити паркінг на 500 авто для відвідувачів київського зоопарку.

«Усі відвідувачі, за відгуками, позитивно вражені тими змінами, що відбуваються в зоопарку. Наступного року ми повернемо київський зоопарк до Європейської асоціації зоопарків. І протягом найближчих двох років повністю завершимо реконструкцію та оновлення столичного зоопарку», – підкреслив Віталій Кличко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]