Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Володимир Бондаренко та Домінік Ясковець обмінялися досвідом роботи міських рад Києва та Кракова

16 квітня 2021 року, 13:50

Заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко сьогодні, 16 квітня, провів онлайн зустріч із секретарем Краківської міської ради Домініком Ясковцем.

Володимир Бондаренко привітав краківського колегу, та висловив надію на те, що ця зустріч стане черговим підтвердження ефективної співпраці не тільки між Краковом та Києвом, а й Україною та Польщею в цілому. Він зазначив, що останні роки співробітництво між містами-побратимами характеризується культурно-гуманітарним наповненням, водночас столиця України зацікавлена у розвитку відносин у всіх сферах містогосподарювання, зокрема, у вивченні кращих практик роботи депутатського корпусу Краківської міської ради.

Секретарі рад обмінялися досвідом щодо організації роботи секретаріату, проведення засідань у режимі онлайн, розподілу повноважень між структурними підрозділами, впливу мешканців Кракова та Києва на прийняття рішень міською владою, участь містян у засіданнях постійних комісій та впровадження механізмів участі у пленарних засіданнях, підтримку місцевою владою бізнесу та підприємців під час пандемії.

Домінік Ясковець зазначив, що Краківська міська рада налічує 43 депутати, термін повноважень міської ради становить п’ять років із дня обрання, а міська рада є компетентною у всіх питаннях, що належать до сфери діяльності міста.

Володимир Бондаренко запропонував колезі ввести систему постійних обмінів досвідом депутатів, членів постійних комісій міських рад Кракова і Києва з актуальних питань. Беручи до уваги ситуацію з пандемією, спочатку – онлайн, а після нормалізації становища – у формі обмінів делегаціями. Та запросив Домініка Ясковця та краківських депутатів відвідати столицю України для особистого знайомства та проведення більш детальніших переговорів.

Заступник міського голови – секретар Київської міської ради висловив глибокі співчуття родині та колегам у зв’язку зі смертю від Сovid-19 Станіслава Дзедзіца, колишнього директора Департаменту культури і національної спадщини в Кракові, засновника та директора Краківської бібліотеки, який вніс неоціненний вклад у розвиток двосторонніх відносин наших міст-побратимів.

Нагадаємо, Краків і Київ підписали «Угоду про співпрацю міста Києва в Україні та міста Кракова в Республіці Польща, як споріднених міст» 19 лютого 1993 року.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]