Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

«Японія. Очима та серцем»: у столиці відкрилась виставка, присвячена Японії

24 квітня 2024 року, 12:43

Музей історії міста Києва презентував виставковий проєкт, присвячений унікальній природі, культурі та дивовижним людям Японії. На виставці можна побачити традиційну японську графіку школи Нанга та сучасні світлини відомої української фотографині Вєри Бланш.

«Цією виставкою ми висловлюємо вдячність Японії за величезну допомогу нашому народу в боротьбі з агресором, за підтримку України на міжнародній політичній арені. У грудні минулого року під час відрядження до Японії нам пощастило познайомитися з колегами з Музею мистецтв KYOСERA міста Кіото – саме ці спеціалісти допомогли ґрунтовно підготувати цей виставковий проєкт, розкривши нюанси музейної колекції японського живопису, що була подарована Києву містом-побратимом Кіото і зберігається в нашому музеї», – наголошує генеральна директорка Музею історії міста Києва Діана Попова.

Із нагоди відкриття виставки мер Кіото Мацуї Кодзі передав українській столиці вітальні слова.

«Для нас велика честь, що в Музеї історії міста Києва відбудеться виставка, де будуть представлені графічні роботи, подаровані Києву містом Кіото. Мистецтво втішає почуття людей поза межами часу та кордонів, і цією виставкою ми сподіваємося, що наша мовчазна молитва за мир дістанеться сердець мешканців Києва», – зазначив Мацуї Кодзі.

В експозиції також представлені понад 100 фотографій української мисткині Вєри Бланш, яка знайшла прихисток у Японії й почала активно вивчати японську культуру. Кожна її фоторобота – це захоплення цією країною, силою, мудрістю і витривалістю її людей.

Відвідати експозицію можна до 30 червня в Музейно-виставковому центрі Музею (вул. Богдана Хмельницького, 7): у середу-неділю з 12:00 до 19:00, понеділок-вівторок – вихідні. Каса працює до 18:30.

Наголошуємо, виставка проходить із дотриманням безпекових вимог. Просимо містян бути обачними та не ігнорувати сигнали повітряної тривоги. Найближче до Музейно-виставкового центру укриття – станція метро «Театральна».

Відкриття виставки «Японія. Очима та серцем» у Музеї історії міста Києва (фото – КМДА, Любов Голуб’ятнікова)

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]