Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

10 червня у столиці вчетверте відбудеться ярмарок «Свято вулиці Костьольної: День Франкофонії»

06 червня 2018 року, 11:14

На одній із «найбільш французьких» вулиць Києва – Костьольній, вже вчетверте відбудеться ярмарок «Свято вулиці Костьольної: День Франкофонії». Захід розпочнеться 10 червня о 10:00 та триватиме до 22:00. Ініціативу товариства з обмеженою відповідальністю «Альфа-А» (Famille Très Français) щодо проведення вказаного заходу підтримано Київською міською державною адміністрацією.

Тільки один раз на рік, на День Франкофонії, вулиця Костьольна повністю перекривається та стає пішохідною. 10 червня всі охочі зможуть зібратися на одній із найбільш «французьких» вулиць Києва, аби дізнатися більше про багатогранну культуру франкомовних країн, відвідати ярмарок європейського формату, цікаво та корисно провести час усією родиною. У зв’язку з цим, буде заборонено рух всіх видів транспортних засобів на вказаній вулиці.

Цей день – можливість побачити багато талановитих людей із різних країн світу, спілкуватися та сприяти розвитку міжнародних культурних відносин.

Киян та гостей міста чекатимуть понад 150 учасників hand-made продукції, книжкові видавництва (зокрема, франкофонна література), експозиції картин, освітня зона франкомовних країн, близько 20 українських дизайнерів, безкоштовні лекції та майстер-класи, театральні постановки (на французькій та українській мовах), дитячі творчі колективи, аматорський бароковий хор «Open Opera Ukraine» (унікальні композиції раннього французького бароко), музична сцена з виступами гуртів та діджеїв у режимі нон-стоп, шоу-вистава від хед-лайнерів – Театру Тіней «Teulis», для малечі передбачена розважальна програма. У рамках Дня Франкофонії також відбудуться модні покази, виступи відомих українських гуртів та співаків: потужний вокал Мар’яни Головко, запальний рок-н-рол «Руки в Брюки», фанковий оркестр «reFUNKtion», джаз і блюз «Yellow Shoes Band» та інші, виступи французських виконавців: романтичний настрій від гурту «Baptiste W. Hamon» та шансон’є «Leo Sterman» виступи, поетичні читання, гастрономічні лекції та дегустації та багато іншого.

Ярмарок, окрім освітнього, має благодійний характер. Кожен буде мати можливість відправити смс-пожертвування, що відтепер не обкладатиметься податком.

Захід відбудеться за підтримки Посольств Бельгії, Канади, Франції, Лівану та Швейцарії, а також за підтримки Французького інституту в Україні.

Прес-конференція з організаторами та учасниками фестивалю відбудеться 10 червня о 11:00 у приміщенні ресторану «Très FRANÇAIS» за адресою: вул. Костьольна, 3. Обов’язкова акредитація за електронною адресою: [email protected].

Більш детально про захід можна дізнатися на сторінці у Facebook або за тел.: 073-061-56-20, Олександр.

Окрім того, у червні 2018 року Руслана Вжесневська – президент та засновник «Help Us Help The Children» (HUHTC) та інші прихильники пройдуть 650 км від Києва до Ворохти, щоб відзначити 25-річчя організації та підвищення обізнаності про сучасні проблеми, що стоять перед сиротами в інтернатній системі. «Ходотон» стартує у столиці України 10 червня о 9:30 із перехрестя вул. Трьохсвятительської та Костьольної і завершиться у Карпатах 4 серпня, на початку літнього табору 2018 року.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]