Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

16 листопада Софію Київську підсвітять фіолетовим кольором до Міжнародного дня передчасно народжених дітей

15 листопада 2018 року, 19:17

16 листопада о 18:30 у столиці відбудеться традиційне підсвічування Софії Київської фіолетовим кольором. Фіолетовий колір – символ Міжнародного дня передчасно народжених дітей. Архітектурні споруди та пам’ятки багатьох країн світу підсвічують фіолетовим, а відомі особистості вдягають фіолетові елементи одягу, чим закликають звернути увагу на проблему народження недоношених дітей.

17 листопада Київ, як і увесь світ, відзначатиме 10-й ювілейний рік від заснування Міжнародного дня передчасно народжених дітей. У цей день родини передчасно народжених дітей, лікарі-неонатологи та лікарі відділень ІТ, педіатри і просто небайдужі люди об’єднуються, аби підтримати передчасно народжених малюків усього світу. Організатором заходів до Міжнародного дня передчасно народжених дітей виступила Асоціація батьків передчасно народжених дітей «Ранні пташки», повідомляє управління туризму та промоцій КМДА.

17 листопада о 12:00 заплановане урочисте відкриття фотовиставки осені «Татусі у фокусі» у Мистецькому Арсеналі на вул. Лаврській, 10-12. Виставка об’єднає роботи українських фотографів, які знімали сім’ї, зокрема, татусів із передчасно народженими малюками під час перебування у відділеннях виходжування недоношених малюків та практикування методу «кенгуру». Під час відкриття будуть присутні герої виставки: сім’ї із дітьми, які народились передчасно і пройшли непростий шлях виходжування всі разом.

18 листопада о 10:00 відбудеться міське Свято Малюка у ТРЦ «Україна», площа Перемоги, 3. До участі запрошені всі передчасно народжені діти із батьками, а також лікарі. У програмі заходу: урочисте відкриття, встановлення двох Рекордів України у Національному Реєстрі Рекордів України (найменший гестаційний термін, на якому народилася дитина в Україні, і яку змогли виходити лікарі, і найменша вага, з якою виходили малюка), конкурс поспішайок-повзунів, а також розважальна програма для малечі.

Відзначання Міжнародного дня передчасно народженої дитини із конференціями, підсвіченням відомих архітектурних споруд фіолетовим кольором та Святами для дітей та лікарів також відбудуться у Полтаві, Одесі, Дніпрі, Харкові, Вінниці, Львові, Чернігові, Хмельницькому, Житомирі, Маріуполі, Рівному, Сумах, Івано-Франківську, Чернівцях.

З питань акредитації представників ЗМІ та за додатковою інформацією звертатися до представника Асоціація – Алесі Азарової за тел.: 063 258-70-18, Facebook: https://www.facebook.com/alesia.azarova, e-mail [email protected].

 

Довідково.

Міжнародний день передчасно народжених дітей було засновано за ініціативи Європейського Фонду догляду за новонародженими дітьми (EFCNI) і вперше відзначався у м. Відень 17 листопада 2008 року. Наразі це свято відзначають у понад 100 країнах світу. Символом цієї дати традиційно є фіолетовий колір.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]