Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

18 листопада відбудеться церемонія відкриття ХXIII МКФ «КРОК-2016: У рідній гавані»

11 листопада 2016 року, 10:54

18 листопада у київському Будинку кіно відбудеться ХXIII Міжнародний фестиваль анімаційних фільмів «КРОК-2016: У рідній гавані». Про це інформує Міжнародний фестиваль анімаційних фільмів «КРОК».

Цьогорічний фестиваль присвячений творчості «молодих» – до конкурсної програми увійшли фільми-дебюти, дипломні роботи студентів, а також анімаційні фільми, створені під час навчання у період з липня 2014 до червня 2016 року.

Під час Фестивалю будуть представлені усі спектри нових течій світової анімації, демонструючи роботи невідомих талантів, які своїми оригінальними ідеями надихають анімаційне мистецтво.

Цього року на участь у фестивалі було подано 1 082 фільми з 52 країн. За підсумками селекції, до конкурсу «КРОКу» відібрали 73 стрічки. За нагороди Фестивалю змагатимуться режисери, студенти кінематографічних навчальних закладів із 28 країн світу.

Україну цього року в конкурсній програмі фестивалю представлятимуть сім фільмів. Оцінюватиме роботи журі, до складу якого увійшли українські режисери-аніматори, художники, викладачі, відзначені чималою кількістю міжнародних премій та нагород.

Показ фільмів конкурсної програми відбудеться у Червоній залі 18 листопада о 19:30, 19 листопада о 18:15 та 20 листопада о 17:00.

Так, 18 листопада о 18:00 у Червоній залі на церемонії відкриття фестивалю «КРОК-2016: У рідній гавані» буде продемонстровано програму прем’єр українських анімаційних фільмів, яка включає нові роботи режисерів-аніматорів Олени Касавіної, Олександра Даниленка, Олега Педана, Людмили Ткачикової і Тетяни Полянської.

19 листопада о 16:30 у Червоній залі відбудеться вечір пам’яті президента фестивалю «КРОК» Едуарда Назарова – режисера і художника, автора анімаційних фільмів «Жив-був пес», «Пригоди мурахи», «Мартинко» та інших, які отримали широку любов глядачів і увійшли до світової скарбниці анімаційного мистецтва.

19 листопада о 12:00 у червоній залі швейцарська режисерка, аніматор, художник, викладач, володарка міжнародних премій та нагород Ізабель Фавез представить програму фільмів для дітей і проведе творчу зустріч із глядачами, а пізніше – о 14:00 відбудеться майстер-клас режисерки «Розповіси мені історію».

20 листопада о 18:45 у Червоній залі відбудеться ретроспектива стрічок Ізабель Фавез за участю автора.

Ще однією спеціальною подією Фестивалю стане показ повнометражного анімаційного фільму члена журі «КРОКу» Манука Депояна «Микита Кожум’яка» (20 листопада о 14:00 у Червоній залі).

Фестиваль «КРОК–2016: У рідній гавані» відбувається за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Департаменту культури Київської міської державної адміністрації та під патронатом Посольства Швейцарії в України.

Вхід на події фестивалю «КРОК-2016: У рідній гавані» – за безкоштовними запрошеннями.

Запрошення можна отримати у Будинку кіно (вул. Саксаганського, 6) у Дирекції фестивалю (кабінет 208), у будні дні з 14 до 17 листопада з 10:30 до 18:30. А також забронювати, написавши листа на адресу: [email protected]. Довідки за телефоном: 287-52-80.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]