Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

23-30 березня в Києві триватиме XV Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA

20 березня 2018 року, 9:29

Із 23 до 30 березня в столиці триватиме XV Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. Цього року він відкриється стрічкою «Жінка в полоні» режисерки (режисера) Бернадетт Тузи-Ріттер, яка особисто представить глядачам свою кінокартину.

Зокрема, глядачам покажуть 62 фільми з 36 країн світу, із них 11 – українських. Усього на фестиваль приїде понад 230 учасників і учасниць, із яких більш ніж 50 гостей – іноземці.

Тема цьогорічного Docudays UA «Рівні рівності» – про суспільні виклики, пов’язані з поняттям рівності. Це пропозиція подискутувати про поширені стереотипи та визначити, як сповідувати практики рівності в повсякденному житті. 6 позаконкурсних кінопрограм присвячено групам людей, які найчастіше стикаються з нерівністю, зазнають дискримінації у суспільстві, є недостатньо репрезентовані в медіа.

Конкурсна програма постає у новому форматі: у міжнародному конкурсіDOCU/СВІТ фільми змагатимуться у двох номінаціях DOCU/ПРАВА таDOCU/ЖИТТЯ. Уперше на Docudays UA відбудеться національний конкурсповнометражних стрічок DOCU/УКРАЇНА. DOCU/КОРОТКО презентуєкороткометражні фільми від українських та іноземних авторів.

Кожну конкурсну програму оцінюватиме окремий склад журі, до якого входять закордонні та українські експерт(к)и та документаліст(к)и. Переможця традиційно обере студентське журі та глядачі.

До традиційної програми DOCU/ХІТИ увійшли найочікуваніші документальні прем’єри, фільми-переможці світових кінофестивалів, серед яких номінант на премію «Оскар» – «Останні люди в Алеппо» (реж. Ферас Файяд).

Покази триватимуть у кінотеатрах «Жовтень» (вул. Костянтинівська, 26), «Україна» (вул. Архітектора Городецького, 5) та в Креативному просторі IZONE (вул. Набережно-Лугова, 8). Вхід на всі сеанси фестивалю – за квитками, проте вхід вільний на всі фестивальні події в IZONE, DOCU/PRO та DOCU/КЛАС, події правозахисної програми, фотовиставку, «Живу бібліотеку» та окремо визначені вечірні кінопокази після 15:00.

Детальніше із програмою фестивалю та представленими стрічками можна ознайомитись на офіційному сайті події.

Отримати детальнішу інформацію, поставити питання щодо організації інтерв’ю можна за e-mail: [email protected], прес-координаторка фестивалю Дарина Ніколенко.

 

Довідково.

Docudays UA – єдиний в Україні міжнародний фестиваль документального кіно про права людини. Входить до Міжнародної мережі правозахисних кінофестивалів Human Rights Film Network. Відбувається щороку в Києві впродовж останнього тижня березня. Після завершення Docudays UA традиційно презентує найкращі фільми в регіонах України під час Мандрівного фестивалю. Покази та обговорення фільмів за участю експертів та експерток із прав людини тривають із жовтня до грудня (включно). Протягом року Docudays UA популяризує авторську документалістику в кінотеатрах у рамках проекту DOCU/ХІТ. Розвиває у молоді критичне мислення в кіноклубах медіапросвіти з прав людини Docudays UA. Представляє проект культурної дипломатії SEE UKRAINE у Європі. Допомагає молодим українським документаліст(к)ам із виробництвом фільмів на платформі DOCU/PRO. Щороку Docudays UA випускає каталог нових українських фільмів для промоції за кордоном.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]