Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

25 найкращих вистав із 15 країн світу презентують на ІІ Київському міжнародному фестивалі театрів ляльок «pUp.pet» 8–12 вересня (+відео)

04 вересня 2018 року, 13:11

Масштабним театралізованим парадом – святковою ходою «pUр.pet! Вперед за лялькою!» цієї суботи, 8 вересня, о 19:00 стартує ІІ Київський міжнародний фестиваль театрів ляльок «pUp.pet». Взяти у ньому участь маленьких і дорослих киян запросила сьогодні на прес-конференції директор Департаменту культури КМДА Діана Попова.

 «Фестиваль лялькових театрів одразу поставив високу планку як міжнародний проект, що вже минулого року зібрав 16 країн-учасниць і тепер продовжує цю традицію. Вперше в історії нашого міста ляльки вийшли на вулиці та площі. Фестиваль збере у столиці України творчі колективи з 15 країн: Бразилії, Грузії (2 театри – Тбілісі, Батумі), Естонії, Ісландії, Іспанії, Китаю, Латвії, Польщі, Сербії (2 театри), Словенії, США, Тунісу, України, Франції, Хорватії. Покажуть 25 найкращих вистав. Вперше відбудеться міжнародний семінар на тему розвитку лялькового мистецтва у світі», – розповіла Діана Попова. 

За її словами, вже на початку вересня кілька парків прийняли неймовірних ляльок для промо-акцій перед початком шкільного сезону, щоб якомога більше дітей та їхніх батьків долучилось до величезної театралізованої ходи з Європейської площі до Поштової. Зокрема, 1 та 2 вересня відбулися безкоштовні покази на відкритих вуличних локаціях – у парках Голосіївський, «Наталка», ім. Тараса Шевченка, Центральному парку культури та відпочинку, Контрактовій та Поштовій площі, біля Арки дружби народів.

За інформацією   директора – художнього керівника Київського академічного театру ляльок Ірини Чернікової, учасниками процесії стануть театральні колективи, міжнародні делегації посольств країн-учасників, представники громадських об’єднань та земляцтв, школярі, молодь і активісти громадського життя столиці.

«Активними учасниками параду будуть ляльки та улюблені герої із дитячих та дорослих п’єс, а очолюватиме святковий кортеж лялька-символ фестивалю – велетенський Буратіно висотою у 6 метрів. Він запросить не лише малечу нашого міста, а й усіх дорослих – пригадати своє дитинство. Усі учасники ходи запрошуються із своїми улюбленими ляльками. І ще одна родзинка: вперше ми покажемо виставу для дітей, які тільки-но народилися, тобто від 0 до 3 років. Цей чудовий проект нам покаже Ісландія спільно з митцем зі США. А ввечері відбуватимуться сімейні та дорослі вистави. Тобто ми намагались достукатись до кожного серця»», – розповіла Ірина Чернікова. 

Як йшлося на прес-конференції, фінальна точка маршруту параду – Поштова площа: о 20:00 тут відбудеться грандіозний вуличний перформанс-відкриття фестивалю «Puppets up to Cosmos» та представлення колективів-учасників.

Покази відбуватимуться на сценах 4-х театрів. Україну представлять творчі колективи: Київський академічний театр «Колесо», Київський муніципальний академічний театр ляльок, Київський академічний театр юного глядача на Липках, Центр театрального мистецтва «ДАХ», студенти кафедри акторського мистецтва і режисури театрів ляльок Київського національного університету театру, кіно і телебачення імені І. К. Карпенка-Карого та студенти Дніпровського театрально-художнього коледжу.

«Як ми знаємо, погода нам сприятиме. Тож 8 вересня ми очікуємо всіх містян на блискучому дійстві!», – підбила підсумок Діана Попова.

Довідково.

Торік у Київському міжнародному фестивалі театрів ляльок «pUp.pet» взяли участь 136 лялькарів із 16 країн світу: Аргентини, Чилі, Хорватії, Ірландії, Угорщини, Естонії, Білорусі, Грузії, Туреччини, Болгарії, Канади, Франції, Німеччини, Ірану, Португалії, України.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]