Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

26 березня відбудеться гала-концерт міжнародного конкурсу-фестивалю класичного танцю «Гран-Прі Київ 2017»

24 березня 2017 року, 11:25

26 квітня о 12:00 у Національній опері України відбудеться гала-концерт Міжнародного юнацького конкурсу-фестивалю класичного танцю «Гран-Прі Київ». Благодійний проект засновано за ініціативи народного артиста України, художнього керівника Київського державного хореографічного училища Нобухіро Терада.

Як інформує Департамент культури КМДА, мета організаторів конкурсу-фестивалю полягає в об’єднанні дітей із різних регіонів України, які професійно навчаються хореографії, у виявленні нових талантів, підтримці кращих студентів українських балетних шкіл та їхніх педагогів.

Перший конкурс-фестиваль «Гран-Прі Київ 2015», який відбувся у травні 2015 року, відкрив нові імена майбутніх зірок балетного мистецтва, а всі учасники, призери та переможці конкурсу успішно виступили на головній сцені країни – Національній опері України ім. Т. Г. Шевченка. Для вихованців балетних шкіл участь у конкурсі-фестивалі – унікальний шанс зробити заявку на успішну професійну кар’єру, а також побачити досягнення сучасної хореографії. Лауреати  та дипломанти конкурсу-фестивалю отримали можливість пройти стажування в Мілані (Італія), Каркасоні (Франція), Кіото (Японія), взяти участь у проекті «Зірки світового балету» тощо.

У березні 2016 року відбувся ІІ Міжнародний юнацький конкурс-фестиваль класичного танцю «Гран-Прі Київ 2016». У ньому взяли участь представники Англії, Бразилії, Болгарії, Молдови, Німеччини, Японії. Усі учасники отримали іменні нагороди в різних номінаціях.

У фестивалі бере участь високопрофесійне журі, до складу якого входять видатні танцівники України та світу.

Місце проведення: вул. Володимирська, 50, Національна опера України.

Акредитація представників ЗМІ за тел.: (063)-254-94-22, Ілона, благодійний фонд «UWCF».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]