Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Вадим Гутцайт: «Управління молоді та спорту має на меті створити всі умови, щоб здоровий спосіб життя став візитівкою Києва»

18 вересня 2017 року, 16:55

 

У найближчі роки місто планує збудувати 4 великі спортивні об’єкти, серед яких – центр олімпійської підготовки. Наразі з профільними департаментами відпрацьовується питання щодо можливості відведення земельних ділянок під будівництво. Про це повідомив новопризначений заступник директора Департаменту освіти і науки, молоді та спорту, начальник управління молоді та спорту КМДА Вадим Гутцайт під час прес-брифінгу в КМДА.

«Як професійний спортсмен, олімпійський чемпіон і при цьому корінний киянин, бачу своєю місією створити всі умови, щоб спорт і здоровий спосіб життя стали візитівкою Києва. За два останні роки столиця зробила багато важливих кроків до втілення цієї ідеї. Проводиться все більше різноманітних спортивних заходів. Щороку збільшується кількість ДЮСШ і видатки на них. Так, цьогоріч фінансування на діяльність дитячих спортивних шкіл у порівнянні з минулим роком збільшено на 25 мільйонів, і складає майже 107 мільйонів гривень», – розповів очільник управління.

За його словами, збільшується і кількість вихованців у ДЮСШ. За рік – на понад тисячу дітей. Тому в 2017 році місто розширило свою мережу спортивних шкіл ще на два заклади. При цьому із 90 ДЮСШ Києва три працюють із дітьми-інвалідами: ДЮСШ «Прометей», ДЮСШ «Шанс» і ДЮСШ «Метеор».

«Усе більше дітей займаються і цікавляться спортом, решту також потрібно відірвати від гаджетів і вулиці. Тому я переконаний, що місто має планувати нові спортивні об’єкти. Приємно, що в команді Віталія Кличка я знайшов однодумців, і наразі ми з іншими профільними департаментами відпрацьовуємо питання щодо можливості відведення 4-х земельних ділянок під будівництво новий спортивних споруд», – зазначив Вадим Гутцайт.

Він додав, що передусім планується збудувати Льодову арену на вул. Д. Щербаківського, 58-А, фізкультурно-оздоровчий комплекс на вул. Маршала Якубовського, 7-А, спортивний комплекс із льодовою ареною на вул. В. Порика, 7-9  і центр олімпійської підготовки – на вул. Тростянецькій, 60.

Нагадаємо, що 5 вересня на посаду начальника управління молоді та спорту Департаменту освіти і науки, молоді та спорту призначено відомого українського фехтувальника, олімпійського чемпіона, Президента Федерації фехтування України Вадима Марковича Гутцайта.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]