Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці відбулась конференція щодо вдосконалення роботи у сфері протидії торгівлі людьми

23 листопада 2017 року, 18:33

У столиці відбулася регіональна конференція «Імплементація національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи в сфері протидії торгівлі людьми по захисту і допомозі жертвам в київському регіоні: кращі практики та отриманий досвід». Захід відбувся у рамках проекту «Поширення Національного механізму взаємодії суб’єктів, які здійснюють заходи у сфері протидії торгівлі людьми в Україні», упроваджується за підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні та уряду Канади.

Ініціатором проведення заходу виступила Фундація «Гармонізоване суспільство».

Під час заходу учасники конференції ознайомилися з результатами впровадження національного механізму взаємодії (НМВ) у Київській області та Києві з визначенням подальших кроків для збільшення ефективності функціонуючого в регіоні НМВ, обговорили ініціативи в законодавстві щодо підвищення якості державної допомоги жертвам торгівлі людьми в Україні та на регіональному рівні, обговорили кроки щодо покращення координації зусиль на, напрацювали пропозиції щодо вдосконалення роботи у сфері протидії торгівлі людьми тощо.

«Київ робить значні кроки у напрямі протидії торгівлі людьми. Зокрема, для розгляду питань щодо запобігання насильству у сім’ї, гендерної рівності та протидії торгівлі людьми у столиці, налагодження співробітництва міської влади, підприємств, установ, міжнародних організацій, у 2016 році створена відповідна координаційна рада. Також при районних у місті Києві державних адміністраціях створено дорадчі органи з питань взаємодії суб’єктів соціальної роботи з сім’ями, які опинилися у складних життєвих обставинах», – сказав заступник начальника Служби у справах дітей та сім’ї КМДА Олексій Наумук.

Він зазначив, що в столиці проводять навчання з питань протидії торгівлі людьми на базі Київського міського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації. Так, для державних службовців проведено 6 таких сертифікованих навчань. Також Службою у справах дітей та сім’ї у партнерстві з громадськими організаціями проведено 34 навчальні заходи для фахівців районних у місті Києві державних адміністрацій. Серед учнів постійно проводяться тематичні бесіди інформаційно-просвітницького та виховного змісту, до Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми відбуваються соціальні акції тощо.

У заході взяли участь представники Координатора проектів ОБСЄ в Україні, ГО «Фундація «Гармонізоване суспільство», Міністерства соціальної політики України, Служби у правах дітей Києва та Київської області, Департаменту боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми Національної поліції України, Київського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Києво-Святошинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, міжнародних та національних громадських організацій, які працюють у сфері протидії торгівлі людьми, відповідальні за встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми та інші.

Щороку, починаючи з 2014 року, 30 липня світова спільнота відзначає Всесвітній день протидії торгівлі людьми, проголошений Генеральною Асамблеєю ООН у 2013 році. Європейський день боротьби з торгівлею людьми започаткований 18 жовтня 2007 року Європейським Парламентом. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]