Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Проект Міського бюджету на 2018 рік подано на розгляд Київській міській раді

11 грудня 2017 року, 22:27

Проект Міського бюджету на 2018 рік подано на розгляд Київській міській раді. Про це повідомив заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«Ми пропонуємо Київраді ухвалити бюджет міста Києва на 2018 рік з доходами 49,1 млрд грн. За економічною структурою бюджету поточні видатки складають 38,8 млрд грн, а капітальні видатки – 10,3 млрд грн. З чого можна зробити висновок, що бюджет 2018 року максимально збалансований», – розповів Микола Поворозник.

Він зазначив, що у проекті бюджету на 2018 рік збережені досягнуті соціальні стандарти та передбачені видатки розвитку для оновлення міської інфраструктури.

Загальний обсяг бюджетних асигнувань на фінансування будівельних робіт та капітального ремонту складає понад 10 млрд грн.

«На розвиток транспортної інфраструктури міста закладено левову частку (58%) капітальних видатків – 5,8 млрд грн, за рахунок яких заплановано будівництво метрополітену на житловий масив «Виноградар», Подільського мостового переходу через р. Дніпро та розробку ТЕО для початку будівництва четвертої гілки метро на житловий масив «Троєщина». У тому числі значні кошти будуть спрямовані на капітальні ремонти доріг, міжквартальних проїздів, зовнішнього освітлення, світлофорних об’єктів, на придбання рухомого складу тощо», – розповів заступник голови КМДА Микола Поворозник.

За його словами, на житлово-комунальне господарство передбачено спрямувати 1,4 млрд грн. За рахунок цих коштів продовжать роботи з будівництва та реконструкції об’єктів водопровідно-каналізаційного господарства, реконструкції теплових мереж та котелень та впровадження енергоефективних заходів. Також заплановані капітальні ремонти житлового фонду (у тому числі на умовах співфінансування), ліфтового господарства тощо.

На галузь «Освіта» передбачено спрямувати 1,2 млрд грн, за рахунок яких завершать будівництво та реконструкцію трьох шкіл і трьох садочків, крім того буде підготовлено базу для введення в експлуатацію шкіл та дитячих садочків у 2019 році. Також бюджетні кошти будуть спрямовані на термомодернізацію навчальних закладів, капітальні ремонти, придбання обладнання та інше.

«Враховуючи початок реформування системи охорони здоров’я, фінансування галузі складає 556 млн грн. Бюджетні кошти переважно будуть спрямовані на створення належних умов для лікування киян, а саме: реконструкцію, капітальні ремонти медичних закладів, закупівлю необхідного обладнання», – сказав Микола Поворозник.

Він окремо зауважив, що без створення умов для занять спортом поліпшити здоров’я неможливо. Тому у наступному році у міському бюджеті заплановано кошти на розвиток мережі спортивних закладів у сумі 146 млн грн, зокрема на реконструкцію фізкультурно-оздоровчого комплексу та легкоатлетичного манежу.

«У 2018 році на галузь «Культура та мистецтво» капітальні видатки складуть 442 млн грн, що дозволить завершити реставрацію школи мистецтв № 2 ім. М. І. Вериківського та розпочати комплексну реконструкцію київського зоопарку», – зазначив Микола Поворозник.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]