Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

24 грудня на Софійській площі вперше урочисто святкуватимуть Святий вечір за Григоріанським календарем

18 грудня 2017 року, 12:52

24 грудня на Софійській площі біля Головної ялинки України кожен матиме змогу відчути чарівну атмосферу Різдва Христового: тут урочисто святкуватимуть Святий вечір «Україна та світ святкують Різдво Христове разом». Про це розповіла сьогодні на прес-брифінгу директор Департаменту культури КМДА Діана Попова.

Зокрема, за її словами, із 15:00 розпочнеться конкурс родинної колядки. Учасники отримають подарунки, а переможець – цінний приз.

О 17:00 відбудеться святковий концерт за участю співачок Rulada, Оксани Козунь, гуртів «Квант», «Подих свободи», «ManSound» та інших виконавців. Крім цього, на головній різдвяній сцені країни голови Церков помоляться за Україну.

Дітей і дорослих також очікуватиме вертеп-постановка зі справжніми тваринами.

«Крім того, з міркувань безпеки локацію «Містечко Санти» перенесено з Марійського парку на площу Лесі Українки. Площу прикрасять оригінальними яскравими світловими інсталяціями для фото- та відеозйомки. У теплих будинках-наметах гостей «Містечка Санти» зустрічатимуть Санта Клаус із родиною та помічниками-ельфами, проходитимуть майстер-класи та ігри, екскурсії. Працюватимуть фуд-корти і різдвяний ярмарок. Активні гості обов’язково вподобають галявину, обладнану для снігових ігор та змагань. А допитливих чекає цікавий розвиваючий квест. Також у програмі різноманітні атракціони, вікторини та інші розважальні заходи», – розповіла Діана Попова.

Протягом роботи містечка буде виділено окремий день для відвідування казкових майстер-класів дітками учасників АТО та внутрішньо перемішених осіб, дітками з особливими потребами та дітками з дитячих будинків, які отримають новорічні подарунки.

Разом із тим, скасовано новорічний фестиваль у Центральному парку та ярмарок у парку імені Тараса Шевченка, але 19 грудня о 16:00 буде відкрито новорічну ялинку Шевченківського району.

Загалом під час зимових свят заплановано 15 новорічних проектів, у рамках яких відбудеться щонайменше 40 різноманітних акцій, концертів і заходів. Із 19 грудня до 14 січня у 13 муніципальних театрах відбудеться 380 тематичних вистав, які відвідають близько 100 тисяч глядачів.

«У Будинку художника з 22 грудня до 14 січня триватиме велика Всеукраїнська різдвяна виставка. Святковий мистецький захід поєднає у своїй експозиції творчі досягнення сучасних мистців з усієї України – понад чотири сотні творів різних жанрів. Також різноманітні книжкові виставки, майстер-класи та святкові акції відбуватимуться у бібліотеках і музеях міста. У муніципальних кінотеатрах на малечу очікують розважально-ігрові програми, конкурси, кіноранки з показом мультфільмів», – розповіла Діана Попова.

19 грудня, окрім засвічення Головної ялинки столиці, святковими вогнями засяють новорічні ялинки в усіх 10 районах міста. Відбудуться театралізовані свята за участю майстрів мистецтв, фольклорних аматорських колективів. Усього протягом свят проведуть понад 200 тематичних заходів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]