Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Місто не платило і не платитиме ні за які патенти Кривопішина»

19 грудня 2017 року, 18:16

Київ не сплачував і не збирається сплачувати за використання патенту на «Міську електричку». Про це заявив мер столиці Віталій Кличко.

Він також зазначив, що міська влада звернулася до Мінекономрозвитку щодо проведення експертизи новизни та винахідницького рівня деклараційних патентів на міську електричку та Tram Train.

«Інформація про те, що місто нібито сплачує кошти за використання патенту, отриманого Олексієм Кривопішиним, викликала резонанс в медіа. Зараз ми перевіряємо всю інформацію і обставини отримання цього патенту. Можу сказати, що місто не платило і не платитиме за цей патент. Ми звернулися до Мінекономрозвитку, яке видавало відповідні патенти, аби там перевірили реальну новизну та рівень корисних моделей. Якщо новизни в них немає, деклараційні патенти будуть визнані міністерством недійсними», – додав Віталій Кличко.

Мер зазначив, якщо міський спосіб перевезення пасажирів залізничним транспортом – міською електричкою та Tram Train запатентовано обґрунтовано, Олексій Кривопішин безкоштовно передасть патенти громаді міста Києва.

Віталій Кличко також додав, що Олексій Кривопішин написав заяву на звільнення.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]