Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У лютому Київ вшановуватиме учасників бойових дій на території інших держав

19 січня 2018 року, 12:04

Протягом лютого в столиці триватимуть заходи до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, який відзначають щорічно 15 лютого. На виконання Указу Президента України від 11 лютого 2004 року «Про День вшанування учасників бойових дій на території інших держав» відповідний план заходів затвердив Київський міський голова Віталій Кличко.

Так, 13 лютого у Колонній залі Київської міської державної адміністрації передбачена зустріч керівництва міста з воїнами-інтернаціоналістами та сім’ями воїнів, які загинули в Афганістані.

15 лютого запланована церемонія покладання квітів до Меморіалу (пам’ятника) воїнам України, полеглим в Афганістані, панахида за загиблими воїнами у церкві Воскресіння Христового, яка є храмом-пам’ятником жертвам «афганської» війни. Також на 15 лютого заплановане відвідування експозиції «На чужих війнах» і зустріч бойових друзів-інтернаціоналістів.

13-15 лютого відбудуться церемонії покладання квітів до меморіальних дощок, розташованих на будівлях загальноосвітніх шкіл, загиблим воїнам-інтернаціоналістам.

Також із 19 до 23 лютого у Національному історико-архітектурному музеї «Київська фортеця» проведуть фотовиставку до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Протягом лютого у навчальних закладах міста триватимуть виставки фотографій, мемуарної та історичної літератури, присвяченої війні в Афганістані, тематичні уроки, виховні години, бесіди, зустрічі школярів із воїнами-інтернаціоналістами, відвідування експозицій шкільних музеїв військово-патріотичного профілю.

Заплановані й відвідування учнівською молоддю експозицій, присвячених загиблим воїнам-інтернаціоналістам, у Національному музеї історії України у Другій світовій війні, у музеї історії Збройних Сил України.

Заходи до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав триватимуть у всіх районах Києва.

У місцях проведення заходів буде забезпечено охорону громадського порядку та чергування бригади швидкої (екстреної) медичної допомоги.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]