Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко: «Столична програма термомодернізації «70/30» дозволила зекономити більше 40 мільйонів гривень за три роки»

16 лютого 2018 року, 20:37

Столична програма термомодернізації «70/30» дозволила зекономити мешканцям 200 багатоповерхівок, які приєдналися до програми, понад 40 мільйонів гривень на сплаті за житлово-комунальні послуги. Програма діє вже протягом трьох років. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив у ефірі телеканалу «Київ».

«Ми запровадили програму «70/30». 70% платить місто, 30% – мешканці будинку. І в цьому напрямку дуже непогані результати – за три роки понад 200 столичних будинків вже вклали гроші в ремонт і термомодернізацію, приєднавшись до програми. Дуже добрі відгуки тому, що ця система дозволяє економити 30, іноді 40% споживання тепла і, відповідно, гроші, які люди сплачують за житлово-комунальні послуги», – розповів Віталій Кличко.

Він наголосив, що мешканці будинку, вклавши кошти в його утеплення та модернізацію, за 2-3 роки зможуть повернути ці гроші у вигляді економії за сплату за ЖКП.

«Ці 200 будинків, які реалізували цю програму, сукупно зекономили понад 40 мільйонів гривень тільки за комунальні послуги», – додав мер і зауважив, що у тепломодернізацію цих 200 будинків їх мешканці вклали загалом 65 мільйонів гривень.

За словами Віталія Кличка, на сьогодні система термомодернізації окупила себе у багатьох будинках, де була здійснена.

Столичний голова закликав киян долучатися до цієї програми та запевнив, що у бюджеті міста на 2018 рік було збільшено її фінансування.

Нагадаємо, програма термомодернізації «70/30» передбачає, що місто сплачує 70% вартості робіт із енергозбереження за рахунок бюджетних коштів. Мешканці будинку мають покрити 30% витрат. До енергоефективних заходів, зокрема, входить проведення енергоаудиту, встановлення енергоефективного та регулюючого обладнання, утеплення зовнішніх стін будівлі.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]