Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У КМДА відзвітували про підтримку родин Героїв Небесної Сотні

22 лютого 2018 року, 9:07

Станом на початок 2018 року в столиці проживає 29 родин Героїв Небесної Сотні. Загалом на підтримку родин щороку місто виділяє біля 1,1 млн грн.

Члени родин отримують щорічну матеріальну допомогу, компенсацію витрат на житлово-комунальні послуги, компенсацію витрат на стаціонарне лікування та складне протезування у разі потреби. Додатково неповнолітні діти Героїв Небесної Сотні отримують щомісячну матеріальну допомогу до досягнення 18-річного віку, а у разі навчання у вищих навчальних закладах – до завершення такого навчання.

Нематеріальними гарантіями для членів родин є оздоровлення дітей у віці до 7 років в супроводі одного з батьків, першочергове влаштування дітей Героїв до дошкільних навчальних закладів та безкоштовне харчування у школах і дитсадках.

Нагадаємо, що рішення Київради про підтримку родин Героїв Небесної Сотні прийняте у березні 2016 року та постійно удосконалюється. Останні зміни до нього Київрада ухвалила наприкінці 2017 року, поширивши гарантії і на постраждалих учасників Революції Гідності.

Сума щорічної матеріальної допомоги у 2017 році зросла у 10 разів та складає 25,0 тис. грн на людину, удвічі збільшено і розмір компенсації на оплату комунальних послуг – вона складає від 0,5 до 1,5 тис. грн. Сума щомісячної компенсації дітям Героїв складає 3 тис. грн.

Загалом у 2017 році 730 тис. грн було спрямовано на матеріальну допомогу членам родин, 250 тис. грн – на щомісячні виплати дітям Героїв. 60 тис. грн направлено на компенсацію витрат на комунальні послуги та близько 7 тис. грн – на реалізацію гарантії безкоштовного харчування дітей у навчальних закладах.

На 2018 рік членам родин також виділено для індивідуального будівництва 23 земельні ділянки. Ще 4 проекти рішень перебувають у процесі погодження. Аналогічна ситуація із 2 проектами рішень Київради про надання землі постраждалим учасникам Революції Гідності. Також 12 родин та 5 постраждалих учасників Революції Гідності протягом 2016-2018 років забезпечені квартирами.

 

 

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]