Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Оболонському районі вперше за 30 років реконструюють трамвайну лінію

22 березня 2018 року, 11:42

Для надійного та безпечного руху пасажирського електротранспорту в Оболонському районі реконструюють трамвайну лінію на вул. Маршала Малиновського та вул. Йорданській – від вул. Добринінської до розворотної петлі на вул. Йорданській (включаючи вузли). Про це йдеться у відповідному розпорядженні КМДА.

Реконструкцію цієї ділянки трамвайної лінії не виконували понад 30 років, тож трамвайне полотно та контактна мережа на ній дуже зношені. Тому буде повністю замінено рейко-шпальну решітку, колії, скріплення, шпали, що дозволить знизити рівень шуму від руху трамваїв. Окрім того, буде облаштовано нові опори, контактний кабель і підвіски, оновлено інженерні мережі, що знаходяться під трамвайним полотном. Завдяки технології інтегрованої рейки у дорожнє полотно буде збільшено пропускну спроможність трамвайних переїздів для автомобілів.

Під час реконструкції вирішиться і питання щодо водовідведення з трамвайних колій у дощову каналізацію. Фахівці покращать благоустрій і облаштують ділянку новими, сучасними павільйонами очікування з інформаційно-довідковим обладнанням.

Замовником проектування та виконання робіт визначено КП «Київпастранс». Підприємству доручено у встановленому порядку розробити, погодити з Головним управлінням Національної поліції у м. Києві та подати на затвердження до Департаменту транспортної інфраструктури схему організації дорожнього руху на період реконструкції.

Під час укладання договору підряду на виконання робіт комунальне підприємство має обовʼязково передбачити надання підрядною будівельною організацією гарантії якості виконаних робіт, встановлення гарантійного строку експлуатації обʼєкту не менше 10 років, а в разі виявлення контролюючими органами завищення обсягів і вартості виконаних робіт – безумовне повернення коштів у сумі завищення.

Наразі вказаною ділянкою трамвайної лінії курсують два маршрути, якими користується значна кількість пасажирів: № 11 – від Контрактової площі до вул. Йорданської та № 17 – від площі Т. Шевченка до вул. Йорданської.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]