Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

100% автоматизована система дозволить місту оперативно реагувати на можливі надзвичайні ситуації – Петро Оленич

28 жовтня 2021 року, 15:48

У Києві працюють над об’єднанням сервісів для моніторингу, аналізу та прогнозування. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив керівник цифровізації Києва (CDTO) і заступник голови КМДА Петро Оленич.

«Безпека мешканців – один із головних пріоритетів «розумних міст». Приклад Сіднею та Сингапуру, які займають лідируючі місця по безпеці у світі, це доводить. Київ – не виняток. Наразі наша команда працює над тим, щоб об’єднати сервіси для моніторингу, аналізу, прогнозування тощо», – написав Петро Оленич.

Сьогодні в Києві працює понад 7 тисяч камер відеоспостереження та розбудовується мережа ІоТ. Завдання Києва – поєднати їх із роботою правоохоронних органів і служб міста.

«Наведу приклад: метеостанції та сенсори фіксують мінусову температуру, відповідно – можливе обмерзання дороги. У той же час, комунальні служби, поліція та ЦОДР отримують сповіщення про проблемну ділянку, що запобігає виникненню заторів та ДТП», – розповів Петро Оленич.

Він додав, що 100% автоматизована система дозволить місту оперативно прогнозувати та реагувати на можливі надзвичайні ситуації, забезпечувати безпеку дорожнього руху та ситуативно коригувати транспортні потоки.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]