Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

15 травня до Дня пам’яті жертв політичних репресій у приміщенні КМДА відкриється фотодокументальна виставка «Перетинаючи київський Стікс»

14 травня 2019 року, 14:58

15 травня о 16:00 до Дня пам’яті жертв політичних репресій у приміщенні КМДА відкриється фотодокументальна виставка «Перетинаючи київський Стікс».

Виставка розповідає про долі київських греків, розстріляних унаслідок проведення «грецької операції» – масових репресій щодо представників грецької спільноти в усіх республіках СРСР.

«Грецька операція» була запроваджена директивою наркома внутрішніх справ СРСР М. Єжова № 50215 від 11 грудня 1937 року.

Програма відкриття передбачає виступи науковців Національного історико-меморіального заповідника «Биківнянські могили», членів Київського міського товариства греків ім. К. Іпсіланті, членів регіональної комісії з реабілітації в місті Києві, громадських діячів, реабілітованих осіб.

Метою заходу є гідне вшанування пам’яті жертв Великого терору – масових політичних репресій 1937-1938 років, донесення до українського суспільства та світової спільноти об’єктивної інформації про злочини, вчинені у ХХ столітті комуністичним режимом на території України, а також сприяння утвердженню у суспільстві ідеалів гуманізму.

На виставку запрошують усіх охочих.

Нагадаємо, День пам’яті жертв політичних репресій — щорічний національний пам'ятний день в Україні, що припадає на третю неділю травня. У 2019 році цей день припав на 19 травня.

Місце проведення: вул. Хрещатик, 36, КМДА, 10-й поверх.

Довідково.

Виставка проводиться на виконання Закону України «Про реабілітацію жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років» регіональною комісією з реабілітації в місті Києві спільно з Національним історико-меморіальним заповідником «Биківнянські могили», Київським міським товариством греків ім. К. Іпсіланті.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]