Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

18 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, отримають компенсацію на придбання житла

13 вересня 2019 року, 12:01

Вісімнадцять дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, отримають компенсацію на придбання житла. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда під час комісії з питань розподілу коштів субвенції з державного бюджету.

«За останні 2 роки місто закупило 110 квартир для дітей сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Цього тижня сертифікати на отримання житла отримала 21 особа, до кінця року їх отримають ще 19. Ці квартири були придбані за кошти міського бюджету. Державну субвенцію було вирішено використати на компенсацію вартості житла для цих пільгових категорій. Коштів вистачить для компенсації вартості 18 квартир», – зазначила Марина Хонда.

Вчасно та з урахуванням усіх вимог пропозиції щодо компенсації коштів на придбання житла подали чотири райдержадміністрації: Дарницька – щодо 6 осіб, серед яких 1 особа з інвалідністю; Деснянська – щодо 3 осіб; Дніпровська – 3 осіб та Солом’янська – щодо 6 осіб цих пільгових категорій. Тож, за результатами розгляду питання комісія розподілила кошти субвенції з державного бюджету, відповідно до поданих райдержадміністраціями пропозицій. Рішення було прийнято одноголосно.

Комісія наполягає, що кошти мають бути спрямовані саме на компенсацію вартості житла для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Адже, якщо протягом року з моменту виділення цих коштів квартири не будуть придбані, то гроші повернуться до державного бюджету.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]