Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

19 грудня у Національній опері України відбудеться новорічний Штраус-форум за участю дітей учасників бойових дій

17 грудня 2019 року, 15:45

19 грудня о 16:30 у Національній опері України (мала сцена) відбудеться новорічний Штраус-форум за участю дітей учасників АТО. Це вже другий щорічний Штраус-форум, який організовує художній керівник Kyiv-Classic Orchestra, Артист ЮНЕСКО в ім’я миру, диригент Національної опери Герман Макаренко. Соціально-культурний захід відбувається за підтримки Міністерства культури, Міністерства закордонних справ України та Міністерства внутрішніх справ України.

Цього року на форум запрошені близько 150 дітей учасників бойових дій на сході України. Вони почують традиційні та маловідомі твори родини Штраусів у виконанні Kyiv-Classic Orchestra. Також діти потраплять на репетицію оркестру за лаштунки, зможуть поспілкуватись із музикантами та диригентом, обрати цікаві їм інструменти і пограти на них, побачити, з чого складається праця оркестру, для чого потрібна диригентська паличка тощо.

Мета заходу – подарувати музичне новорічне свято дітям, залучити юних глядачів до мистецтва, дати поштовх для розвитку їхніх талантів.

Як зазначають організатори заходу, традиція таких інтерактивних вистав для дітей, де вони одночасно є глядачами та учасниками, прийшла до України з музичної столиці Європи – Відня і отримала схвальні відгуки. Після першого Штраус-форуму, який відбувся 24 грудня минулого року, було прийнято рішення зробити такий захід щорічним.

Коментарі для ЗМІ передбачені у перерві форуму о 17:15.

Місце проведення: Національна опера України, вул. Володимирська 50, 4-й поверх, вхід зі службового під’їзду.

Акредитація представників ЗМІ за тел.: 096-617-90-97 (Viber, WhatsApp, Telegram).

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]