Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

22 березня на Контрактовій площі відбудеться акція до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом

21 березня 2019 року, 13:17

22 березня о 13:00 відбудеться вулична акція «Час зупинити туберкульоз» біля пам’ятника Григорію Сковороді на Контрактовій площі. Про це повідомив Київський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

До активностей долучаться студенти київських вишів, які візьмуть участь у масштабному інтерактивному квесті, під час якого перевірять свої знання про туберкульоз.

Захід відбудеться до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом, що відзначається 24 березня. За даними Центру громадського здоров’я, кількість випадків захворювання на активний туберкульоз, включаючи його рецидиви, серед усього населення України за 2018 рік становила 26 321. Тільки в лютому цього року 2 265 українців дізналися, що хворі на туберкульоз.

Метою профілактичної акції є інформування громадськості про профілактику та ризики захворювання, основні симптоми, шляхи передачі, спростування міфів про туберкульоз та  зниження рівня стигми у суспільстві.

Програма акції:

12:30-13:00 – Збір учасників заходу.

13:00 – Старт акції. Є можливість отримати інформацію про захворювання та профілактику туберкульозу, сфотографуватися біля фотозон, отримати роздруковані фото з хешпринтеру.

13:30-15:30 – Проведення квесту. Нагородження переможців.

14:00 – Брифінг організаторів та пацієнтів, спілкування зі ЗМІ.

17:00 –  Підведення підсумків. Завершення акції.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]