Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

30 жовтня стартувала подача проектів Громадського бюджету-6

30 жовтня 2020 року, 16:38

30 жовтня стартувала подача проектів Громадського бюджету-6. Планується, що на впровадження проектів ГБ-6 із міського бюджету буде виділено 170 млн грн. Подати свій проект можна на сайті: https://gb.kyivcity.gov.ua/.

У ГБ-6 можна подавати проекти у двох категоріях: великі та малі проекти. Вартість малих проектів – від 100 до 999 тисяч гривень, великих – від 1 до 3 мільйонів гривень. Виділені кошти спрямують на реалізацію малих проектів – 40%, і великих проектів 60%. Відсоток обов’язкового резерву в кошторисі проектів становить 20%. Рейтинг, за яким визначаються проекти-переможці, запроваджується для кожної з категорій. Тобто залежно від кошторису проекту буде визначатися і кількість голосів для перемоги: чим дорожчий проект, тим більше потрібно буде набрати голосів.

Починаючи з ГБ-6 подавати проекти можна буде майже весь рік поспіль, окрім етапу голосування та перерви у 30 днів після оголошення Громадською бюджетною комісією проектів-переможців.

Тепер у авторів є вдосталь часу, щоб без поспіху продумати й наповнити свій проект, розпланувати нову стратегію збору голосів та без зайвого стресу пройти експертизу.

До речі, для розпорядників, які цю експертизу проводитимуть, також все зміниться на краще. Адже тепер їм не доведеться працювати із сотнями проектів, що потребують їхньої участі одночасно. Натомість у силах команд буде рівномірно розподілити це навантаження впродовж багатьох місяців.

Інновації також торкнуться і кількості голосів. Тепер у кожного їх буде 10. Кожен містянин зможе підтримати один найкращий, на його думку, проект у кожній з 10 тематик: дороги, транспорт; культура, туризм; екологія; здоров’я; соціальний захист, інклюзія; інформаційні технології (ІТ); ЖКГ; освіта, громадянське суспільство; експериментальні та інноваційні (або міжтематичні); молодь, спорт.

Мінімально необхідна кількість голосів підтримки, яку необхідно набрати проекту для включення до переліку проектів, із яких визначаються проекти-переможці: 1 голос на кожну 1 тис. грн запланованого обсягу бюджетних видатків на проект.

Проекти, які не перемогли, але набрали мінімально необхідну кількість голосів направляються до розпорядників бюджетних коштів для визначення доцільності їхньої реалізації поза рамками передбаченого фінансування на Громадський бюджет Києва.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]