Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

770 киян із малозахищених верств населення евакуйовано до Європи в рамках Австрійсько-Німецької евакуаційної місії (+фото)

02 квітня 2022 року, 16:57

Ще 270 киян із малозахищених верств населення евакуйовано до Європи у рамках Австрійсько-Німецької евакуаційної місії. За три спецрейси, що організували міська влада, місія та волонтери, до Австрії та Німеччини виїхало вже 770 осіб. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

«Місія евакуйовує до Європи, перш за все, дітей з інвалідністю, літніх людей, дітей-сиріт та їхніх опікунів. У місці призначення усіх, хто виїхав, зустрінуть волонтери, які забезпечуватимуть усе необхідне та допоможуть у розселенні. Я дякую німецьким та австрійським громадським діячам, які є ініціаторами цієї місії, зокрема: Жанін Вольферсдорм, Адріану Рауко та Бертраму Кроссу. Також вдячна Всеукраїнській асоціації в’їзних туроператорів, які теж допомагають евакуйовувати киян», – зазначила Марина Хонда.

Вона також додала, що усіма спецрейсами, які організовувала міська влада, до європейський країн евакуйовано вже майже 7000 киян із малозахищених верств населення.

Евакуйовані особи зможуть перебувати в Європейському Союзі терміном до року. У випадку, якщо війна буде продовжуватися або не буде безпечних можливостей повернутися, термін перебування автоматично продовжується ще на два роки. У цей час ЄС надає громадянам України право жити, працювати, отримувати медичну допомогу та освіту.

Евакуація малозахищених верств населення: ще 270 киян виїхали до Європи у рамках Австрійсько-Німецької евакуаційної місії (Фото – КМДА, Олексій Самсонов)

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]