Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Асоціація міст України та Конгрес місцевих та регіональних влад РЄ підписали меморандум про взаєморозуміння

25 вересня 2018 року

Асоціація міст України та Конгрес місцевих та регіональних влад РЄ підписали меморандум про взаєморозуміння

Сьогодні Асоціація міст України та Конгрес місцевих та регіональних влад Ради Європи підписали меморандум про взаєморозуміння.  Документ визначає АМУ ключовим партнером у реалізації проекту «Підсилення демократії та довіри на місцевому рівні в Україні». Відповідна стратегія має на меті покращити якість місцевої демократії в Україні та зробити місцеве врядування прозорим і підзвітним.

«Реформа децентралізації близька до «точки неповернення», але вимагає додаткових зусиль для її успішного завершення. Мета реформи не тільки у збільшені обсягів місцевих бюджетів та переданих муніципалітетам повноважень. Не у кількості створених громад, як дехто помилково вважає. Це лише інструменти. Нам необхідно створити на місцевому рівні ефективну, прозору та підзвітну  владу орієнтовану на потреби громадян»», - зазначив мер Києва Віталій Кличко.

У свою чергу, Генеральний секретар Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи Андреас Кіфер зазначив, що підписання меморандуму – це логічне продовження співпраці з Асоціацією міст України.

«Реформа децентралізації – це ваша основна реформа. Ми як міжнародні партнери всіляко долучаємося до її успішної реалізації. Цей меморандум має зміцнити, посилити цю роботу. А також зробити більш ефективною роботу Асоціації міст України. У довгостроковій перспективі децентралізація має стати інструментом покращення життя людей. Київ – це гарний приклад для всієї України», – зазначив Андреас Кіфер.

Наразі українська столиця демонструє значні успіхи у співпраці з громадою. У Києві функціонує система Smart City, добре зарекомендували себе електронні петиції та громадський бюджет. Саме цей досвід варто запроваджувати в усіх українських містах. Для цього, перш за все, необхідно налагодити ефективну співпрацю між усіма асоціаціями місцевого самоврядування, які діють в Україні – вважає заступник міського голови – секретар Київради Володимир Прокопів.

«АМУ – одна з трьох асоціацій місцевих органів, які функціонують в Україні. Наразі вона є найбільшим і найпотужнішим представником українського місцевого самоврядування в міжнародних організаціях. І логічно, якщо саме вона стане платформою, яка об’єднає всіх учасників. Так ми матимемо більш повне і якісне представництво нашої країни в усіх  інституціях Ради Європи.  Лише разом, рухаючись в одному напрямку, Асоціації місцевих органів влади будуть реальною рушійною силою місцевого самоврядування в Україні», - наголосив Володимир Прокопів.

 

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]