Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Бажання стати керівниками закладів освіти столиці виявили 49 осіб – Ганна Старостенко

13 липня 2018 року, 17:33

Третій рік поспіль київська міська влада проводить конкурсний відбір на заміщення вакантних посад керівників закладів освіти у місті Києві для того, щоб столичними школами та садочками керували ефективні управлінці та висококваліфіковані педагоги. Київ – перше місто України, де запровадили таке обрання керівників.

Цього тижня стартував десятий ювілейний конкурсний відбір на заміщення вакантних посад керівників закладів освіти. У поточному році чекають на своїх керівників 12 шкіл та 24 дитячі садочки. Як зазначила голова постійної комісії Київради з питань освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту Ганна Старостенко, на 12 вакантних посад керівників закладів загальної середньої освіти заяви подала 21 особа, на 24 вакантні посади керівників закладів дошкільної освіти – 28 осіб.

«Завдання міста – обрати найкращих керівників навчальних закладів, які будуть не лише хорошими педагогами, але й ефективними менеджерами. Надзвичайно важливо, щоб конкурсний відбір відбувався максимально публічно, прозоро, відповідав законодавству. Сьогодні у Київському університеті імені Бориса Грінченка претенденти проходять тестування на визначення психологічної готовності до роботи на посаді, а вже наступного тижня будуть публічно презентувати перед конкурсною комісією своє бачення розвитку закладу освіти, на посаду у якому вони претендують. Сподіваюсь, що до кінця серпня ми зможемо запропонувати ці кандидатури, які у подальшому стануть керівниками навчальних закладів, де сьогодні є вакансії», – зауважила голова постійної комісії.

Ганна Старостенко підкреслила, що освіта є пріоритетним напрямом розвитку столиці. Наразі на цю галузь витрачається третина бюджету Києва, який має ефективно використовуватися. Тому надзвичайно важливо обрати тих людей, які ефективно використовуватимуть кошти, розвиватимуть заклад та зможуть комунікувати з батьківською громадою, оскільки батьки і є замовниками освітніх послуг для своїх дітей.

Нагадаємо, що після обрання конкурсною комісією переможців, їхні кандидатури подаються на погодження до постійної комісії Київради з питань освіти, науки, сім’ї, молоді та спорту, районних в місті Києві державних адміністрацій та Департаменту освіти і науки. Результати відбору у стислі терміни оприлюднюються на Єдиному веб-порталі територіальної громади Києва.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]