Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Більше 200 об’єктів комунальної власності столиці чекають на приватизацію – Володимир Слончак

07 лютого 2019 року, 17:05

Перелік об’єктів комунального майна столиці, яке може бути приватизоване, затверджений рішенням Київської міської ради від 31 березня 2011 року № 100/5487 «Про Програму приватизації комунального майна територіальної громади міста Києва». Зараз цей перелік актуалізується. Про це в ефірі радіо «Голос столиці» повідомив заступник голови КМДА Володимир Слончак.

«Якісь будівлі можна виставляти на продаж, якісь варто залишити у комунальній власності. Я провів нараду близько тижня тому за участю керівників районів щодо забезпечення заходів із підготовки цих об’єктів, які Київ може продавати, щоб наповнювати міський бюджет. Таких об’єктів зараз більше 200», – повідомив Володимир Слончак.

Заступник голови КМДА нагадав, що 28 лютого 2019 року в електронній торговій системі «ПрозорроПродажі» пройдуть перші аукціони з продажу 4-х об’єктів малої приватизації.

«Перші чотири об’єкти, стосовно яких відбудуться торги 28 лютого, це нежитлові приміщення на вулиці Мурашка, на бульварі Верховної Ради, нежитлові приміщення у будівлі на вул. Анрі Барбюса, нежитлові будівлі площею 74 кв. м. на вулиці Предславинський. Це майно комунальної власності, яке опрацьоване і може бути продане на аукціоні», – повідомив він.

Заступник голови КМДА наголосив, що комунальне майно має використовуватись ефективно і приносити користь територіальній громаді.

Володимир Слончак поінформував, що після виготовлення необхідних документів, усі неприватизовані об’єкти з додатку 1 до рішення Київської міської ради від 31 березня 2011 року № 100/5487 «Про Програму приватизації комунального майна територіальної громади міста Києва», які можуть бути реалізовані, будуть виставлені на продаж на електронних аукціонах в електронній торговій системі «ПрозорроПродажі».

Нагадаємо, що 7 березня 2018 року набрав чинності Закон України «Про приватизацію державного і комунального майна», який передбачає нові правила здійснення продажу комунальних та державних об’єктів приватизації. Як вже повідомляв Володимир Слончак, наразі процес здійснення приватизації у Києві зрушив із мертвої точки.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]