Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Біля Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» демонтували 13 МАФів

05 вересня 2024 року, 16:39

У столиці продовжують демонтувати МАФи, зокрема й біля Національного заповідника «Києво-Печерська лавра». Наприкінці серпня там прибрали 13 тимчасових споруд. Про це повідомив Департамент територіального контролю міста Києва.

«До нас звертались і військові, і мешканці столиці, щоб прибрати ці МАФи. Вони загороджували собою національний заповідник та заважали вільному проходу містян і гостей столиці. Після того як МАФи демонтували, ця локація має помітно кращий вигляд», – сказав директор Департаменту Михайло Буділов.

Також він розповів про подальшу долю МАФів. Зокрема, за його словами, після демонтажу всі споруди направляють на спеціальний штрафний майданчик, звідки власники можуть їх забрати, компенсувавши кошти місцевому бюджету.

Михайло Буділов наголосив, що після демонтажу тривають роботи з благоустрою, оскільки треба відремонтувати асфальт, пошкоджений внаслідок розміщення МАФів протягом тривалого часу.

Нагадаємо, що останні місяці столиця активно проводить роботи зі зменшення кількості МАФів. Цей процес підтримують 74% киян, відповідно до опитування в застосунку Київ Цифровий. Тільки цього літа демонтували 938 елементів благоустрою.

Окрім того, 13 червня цього року Київська міська рада ухвалила рішення щодо вдосконалення процесу розміщення окремих елементів благоустрою, а саме: тимчасових споруд, терміналів, поштоматів, вендингових систем та електричних зарядок.

Фотографія демонтажу МАФу біля заповідника "Києво-Печерська лавра" чотирьма працівниками у спецформі

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]