Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Біля Золотих воріт прибрали незаконно встановлені МАФи

18 червня 2014 року

Біля станції метро «Золоті ворота» прибрали незаконно встановлені торгові точки, МАФи та мобільні кав’ярні. Про це повідомив депутат Київради від «УДАРу» Олег Гаряга.


«До ранку нам вдалося прибрати близько 15 торгових павільйонів. Була повністю звільнена 20-метрова зона біля виходу з метро та навколо Золотих воріт.  Прибирали торгові точки силами місцевих служб – адміністрації Шевченківського району та КП «Благоустрій» та за сприяння депутатів Київради», - заявив Гаряга.


«Ударівець» зазначив, що на безпосередніх під’їздах до виходу з метро були встановлені обмежувальні стовпчики, які не дозволять автомобілям, з яких ведеться незаконна торгівля, розмішуватися біля зони метрополітену. «Ми також провели дискусію з власниками мобільних кав’ярень. Нам необхідно виробити чіткі правила розміщення цих пересувних кав’ярень, однак у 20-метровій зоні метрополітену вони розміщуватися не повинні», - наголосив депутат.


За словами Гаряги, деякі власники торгових точок намагалися завадити демонтажу палаток, викликали адвокатів та намагалися переконати депутатів у законності розміщення їхніх МАФів. «Нам вдалося домовитися про демонтаж торгових точок, а їх власників ми запросили до участі у  розробленні правил встановлення МАФів. Однак, можу сказати однозначно: бардаку не повинно бути – кияни втомилися від цього і просять нас зробити все для того, щоб в місті було комфортно та безпечно жити. І новий мер рішуче налаштований це зробити», - сказав «ударівець».


Гаряга також наголосив, що минулого тижня після візиту мера Києва Віталія Кличка, від незаконних торговельних точок та МАФів була очищена 20-метрова зона навколо метро «Лук’янівська». «Віталій Кличко неодноразово наголошував, що Київ має перетворитися на комфортне для мешканців місто, а бізнес у столиці має працювати за чіткими правилами. Очищення станцій метро «Лук’янівська» та «Золоті ворота» від незаконних МАФів – це лише початок. Найближчим часом від незаконної торгівлі будуть звільнені також інші станції метро», - зауважив Олег Гаряга. 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]