Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Після інспекції Кличка біля Лук’янівки почали прибирати незаконно встановлені МАФи

13 червня 2014 року

Біля станції метро «Лук’янівська» розпочався демонтаж незаконно встановлених торгових точок і МАФів. Станом на сьогодні, повністю звільнена 20-метрова зона біля виходу з метро та прибрано близько 15 торгових точок. Про це повідомив депутат Київради від «УДАРу» Олег Гаряга.

«Більша частина роботи була виконана учора. Були задіяні адміністрація Шевченківського району, КП «Благоустрій», міліція та депутати міськради. Сьогодні зранку прибрали ще дві точки та мобільну кав’ярню, при чому її особисто вивіз заступник голови Шевченківської районної адміністрації, бо бариста заявив, що у нього немає водійських прав, тільки ключі від автомобіля», - заявив Гаряга.

Крім того, з власниками МАФів, розміщених поза 20-метровою зоною, і у яких є документація, була досягнута домовленість, що до наступного понеділка вони змінять конструкцію МАФів, щоб ті не перекривали вільний прохід пішоходів. Під час очищення території були присутні працівники міліції та місцевої самооборони, які будуть контролювати, щоб у цьому місці не з’явилося нових торгових точок.

За словами депутата, сьогодні увечері Шевченківська районна адміністрація почне роботи із встановлення обмежувальних стовпчиків, щоб унеможливити в’їзд транспорту на територію біля входу в метро.

Олег Гаряга відзначив, що головним завдання київської влади є пошук балансу між інтересами громади, підприємців та влади. «Ми поспілкувалися з підприємцями. Я запропонував зібратися на круглий стіл з підприємцями, громадськістю, міськими чиновниками і почати напрацьовувати правила гри, які по-перше, влаштували б усіх, і допомогли перетворити Київ на європейське місто, комфортне для проживання. Це питання дуже серйозне, оскільки до кожного МАФу причетні кілька людей, і закриття усіх торгових точок може призвести до соціального вибуху», - заявив депутат.

Гаряга наголосив, що на сьогодні усі довідки підприємців про участь у пайових внесках в міський бюджет втратили чинність 31 грудня 2013 року. «Разом з тим, нових правил чи розпорядження немає і їх потрібно напрацьовувати спільно у форматі громада-підприємці-влада. Наше завдання – зробити так, щоб підприємці могли працювати за прозорими правилами і сплачувати до міського бюджету. Ці цифри повинні бути прозорими та зрозумілими. Це і буде соціальна відповідальність бізнесу перед територією, на якій він працює», - наголосив Олег Гаряга.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]