Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Близько чверті всіх безпритульних тварин у притулку – колишні домашні улюбленці

02 листопада 2020 року, 11:00

У муніципальному притулку КП «Київська міська лікарня ветеринарної медицини» в місті Бородянка на Київщині перебувають 430 безпритульних тварин. Чверть із них – колишні домашні улюбленці, які з певних причин та обставин опинилися на вулиці. Тому одним із завдань підприємства є інформаційна та правова робота в питанні відповідальності людей, які просто залишають живих істот на вулиці. Про це повідомила в. о. директорки комунального підприємства Наталя Мазур.

«Нерідко до притулку потрапляють тварини, господарі яких померли. Але частіше за все люди залишають тварин, яких більше не можуть або не хочуть утримувати. Причини таких вчинків можуть бути різні: раптово виявлена алергія, брак часу, переїзди, маленькі діти. Деякі господарі відразу звертаються до нас, але більшість просто залишає тварин на вулиці», – зазначила Наталя Мазур.

КП «КМЛВМ» спільно з Департаментом міського благоустрою створили пам’ятку. Вона містить 8 пунктів, кожен з яких нагадає господарям тварин про їхню відповідальність.

«Люди, забираючи тварин додому, не завжди усвідомлюють те, що вони потребує уваги та піклування. Або те, що милі цуценята не завжди будуть такими і згодом виростуть у великих собак. Мета цього заходу – нагадати, що тварина, перш за все, величезна відповідальність, а не лише радість. Ми маємо надію, що така ініціатива допоможе зменшити кількість безпритульних тварин», – вважає Наталя Мазур.

Нагадуємо, комунальне підприємство «КМЛВМ» нещодавно започаткувало проєкт «Стань моєю родиною», метою якого є збільшення кількості взятих під опіку тварин.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]