Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Віталій Кличко, який перебуває на самоізоляції, у прямому ефірі інформує про поточну ситуацію в столиці 2 листопада (+повний текст, відео)

02 листопада 2020 року, 10:57

Віталій Кличко, який перебуває на самоізоляції вдома через захворювання на коронавірус, у прямому ефірі  інформує про поточну ситуацію в столиці.

Віталій Кличко інформує:

- на скільки збільшилася кількість інфікованих у Києві;

- скільки киян, хворих на COVID-19, госпіталізували;

- за яких умов запровадять суворий карантин у столиці;

- скільки шкіл та садочків закриті на карантин;

- про встановлення LED-освітлення на київських вулицях.

Вітаю всіх, хто нас дивиться!

Мер Києва Віталій Кличко ще лікується від коронавірусу. Перебуває на самоізоляції вдома. І працює дистанційно. Сьогодні він вийде до нас у прямий ефір.

Також хворіє та працює з дому перекладачка жестової мови Леся Петрівська. Але вона теж з нами.

Поки ми чекаємо на включення мера, коротко про ситуацію із розповсюдженням COVID-19 у Києві. Хвиля вірусу продовжує накривати столицю і Україну. За минулу добу в Києві виявили ще 507 хворих. Померли 9 людей. Усього від коронавірусу у столиці 787 летальних випадків. А підтверджених випадків захворювання на сьогодні вже 38745.

Серед тих, хто захворіли: 267 жінок віком від 18-ти до 83-ох років. Та 25 дівчаток від двох місяців до 17-ти років. А також 188 чоловіків віком від 19-ти до 90-та рокiв. Та 27 хлопчиків від двох місяців до 17-ти років. Захворіли, зокрема, і 16 медиків.

До лікарень столиці минулої доби госпіталізували 38 пацієнтів. Інші – на самоізоляції під контролем лікарів. Одужали у столиці 12 людей. Всього коронавірус подолали 12924 мешканця Києва. Найбільше випадків захворювання минулої доби виявили в Солом’янському районі – 89. У Голосіївському – 84. Та в Дніпровському районі – 71 випадок.

Понад 500 хворих – це дуже велика кількість після вихідних. Оскільки, нагадаю, у вихідні дні працюють не всі лабораторії міста. Тому на понеділок число виявлених хворих завжди менше.

На жаль, не зменшується і кількість киян, які потребують госпіталізації. Сьогодні у стаціонарах медзакладів міста лікуються 1990 хворих на коронавірус. Із них 39 дітей.

У важкому стані перебувають 504 пацієнти. Кисневу підтримку отримують 784 людини. Під апаратами ШВЛ – 22 хворих. Іще 401 пацієнт – у лікарнях із підозрою на коронавірус. Нагадаю, вже місто підготувало понад 3100 ліжок для хворих на COVID-19. І сьогодні вони заповнені майже на 73 відсотки.

На карантин у Києві залишаються зачиненими 8 шкіл. А також на дистанційному навчанні 449 класів у 133-ох школах столиці. Хворіють на коронавірус 559 учнів та 567 педагогів. Також закриті на карантин 9 дитячих садочків столиці. Та 103 групи в майже сотні садків. Відвідуваність дитсадків – понад 52 відсотки.

І у нас на зв’язку зараз мер Києва Віталій Кличко. Він вже понад тиждень працює з дому. Вітаємо, Віталію Володимировичу!

Віталій Кличко: Добрий день! Вітаю всіх!

Ситуація, справді, складна. Ви бачите скільки хворих щодня і все більше людей потребують госпіталізації. І така ситуація сьогодні в багатьох країнах Європи. Так званий локдаун уже запровадили Польща, Франція, Німеччина. В Іспанії в низці регіонів – теж суворий карантин. Готується до локдауну і Британія.  

Наше місто сьогодні всіма силами намагається втримати ситуацію, щоб не вдаватися до жорсткого карантину. Виходячи із того, як буде розвиватись ситуація, ми будемо змушені виконувати рішення уряду, якщо він ухвалить рішення про суворі заходи.

Підкреслю: запровадження карантину в столиці буде вже крайнім заходом! Це принципова позиція міської влади. Бо ми, з одного боку, робимо все, щоб захистити здоров’я і життя людей. З іншого боку, розуміємо, що люди повинні працювати, бізнес має розвиватися. Діти – ходити в школу та садочки. Ми повинні втримати економіку міста, яка вже й так достатньо сильно постраждала від кризи.

Запровадження обмежень зменшило надходження до бюджету міста.  За оцінками економістів КМДА, бюджет столиці до кінця цього року недоотримає близько 5 мільярдів гривень. Із них більшу частину – три мільярди гривень – це ПДФО.

 І я також хотів би звернутися до керівників установ і підприємств: співробітникам, які можуть працювати дистанційно, дайте таку можливість! Звернутися до киян: користуйтеся громадським транспортом тільки в разі реальної потреби – коли їдете на роботу, навчання чи в справах. Не йдіть у місця великого скупчення людей. Дотримуйтеся соціальної дистанції та носіть маски. Тільки разом і свідомими діями ми зможемо подолати цей виклик. Інакше – ніяких ліжок не вистачить, якщо вірус буде розповсюджуватися такими темпами. Не хочемо карантину? Тоді треба бути обережними!

Дякую, Віталію Володимировичу! Це справді головне питання до нас від ЗМІ про те, чи запровадять все-таки суворий карантин. І є ще питання до вас із соцмереж. Не про коронавірус. Людей цікавлять різні питання розвитку міста. А саме запитують у вас, пане мер: на яких іще вулицях Києва будуть міняти вуличне освітлення? А то таке враження, що LED-освітлення встановлюють тільки на великих вулицях і в центрі. Що скажете на це?

 Зазначу, що у столиці з 2017 року замінили вже понад 30 тисяч старих вуличних світильників на нові і сучасні. Тільки цього року нове освітлення вже встановили на 23-ох проспектах, вулицях, у парках та скверах. А до кінця року LED-світильники завершать встановлювати ще на 17 вулицях міста.

Модернізація вуличного освітлення дозволяє економити бюджетні кошти на сплаті за електроенергію. І робить наші вулиці та об’єкти більш безпечними. Як для водіїв, так і для пішоходів. 

До кінця року LED освітлення встановлять, зокрема, на вулицях: Паньківській, Промисловій, Комишанській, Кулібіна, Петра Курінного, Олександра Кошиця, Олександра Мишуги, Академіка Каблукова, Краснопільській, Галицькій, Довнар-Запольського, проспекті Науки та інших.

І, до речі, як я і обіцяв, цими вихідними ще більше і гарніше підсвітили Подільсько-Воскресенський міст, який ми продовжуємо будувати. Пропоную коротке відео, як тепер увечері та вночі виглядає цей об’єкт.

ВІДЕО.

Дякуємо вам, Віталію Володимировичу за інформацію. Дякуємо Лесі Петрівській за допомогу в нашому ефірі! Одужуйте! І повертайтеся до нас.

І спасибі всім, хто нас дивився.  Ми і надалі будемо інформувати про ситуацію у столиці. Нехай все у вас буде добре! Головне – бережіть себе!

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]