Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Бюджет участі допоможе реально розвивати Київ – Геннадій Пліс

13 грудня 2016 року, 15:06

У мерії готові підтримувати ті проекти, які реально поліпшать життя міста й сприятимуть його розвитку. На цьому під час форуму «Запровадження Бюджету участі в містах України» наголосив перший заступник голови КМДА Геннадій Пліс. Він переконаний, що співпраця експертів, влади і активних громадян обов’язково дасть позитивний для столиці результат.

«Ми багато часу провели в обговореннях на різних рівнях. І мені приємно, що ми не лише знайшли порозуміння, але й багато моментів змінили та удосконалили. Ми готові й надалі працювати над тим, щоб робити Бюджет участі кращим, і це означає, що наступний етап буде більш досконалим. Що, у свою чергу, допоможе реальними кроками розвивати рідне місто. Адже все починається з Києва», – зауважив Геннадій Пліс.

Директор Департаменту фінансів Володимир Репік зауважив: «Поданий проект рішення Київради передбачає іншу ступінь демократії у порівнянні з діючою моделлю, тому що фактично громада стає сама для себе арбітром. Завдання громадськості – з розумінням, відповідально входити в такі проекти».

Він також вважає гарною ідеєю запровадження «ярмарок» проектів і підтримує ідею всілякої їх популяризації.

«Часто мешканці просто на володіють інформацією про подані пропозиції, бо їх важко відшукати. Ми повинні змінити це, треба передбачати максимальну популяризацію проектів», – переконаний Володимир Репік.

Віктор Рачкевич із USAID Ukraine вважає, що зміцнення місцевої фінансової ініціативи допомагає зацікавленим містам України реалізувати дуже важливий механізм прямої демократії – Бюджет участі.

«За його допомогою мешканці можуть вирішувати, на що саме витрачати бюджетні кошти. USAID надало фінансову підтримку у розробці електронної системи Громадський проект, на якій можна подавати проекти та голосувати за подані ідеї», – наголосив Віктор Рачкевич.

Нагадаємо, до Бюджету участі станом на 6 грудня активні кияни подали 503 проекти. Із них 435 прийнято до розгляду. Наразі електронна система опрацьовує 261 заявку.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]