Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Олександр Спасибко: «У 2017 році місто продовжить реалізовувати соціально значимі проекти у будівництві»

13 грудня 2016 року, 16:26

Згідно з прийнятою Київрадою Програмою економічного і соціального розвитку, а також бюджетом на 2017 рік місто продовжить будувати об’єкти соціальної інфраструктури, що споруджуються за кошти міського бюджету. Також планується розпочати нові будівництва. Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Олександр Спасибко.

«У планах міської влади на 2017 рік – зведення нових об’єктів капітального будівництва, що мають зробити більш комфортним міське середовище, задовольнити потреби киян у галузях медицини, освіти, культури, розв’язати транспортні проблеми міста й зберегти історико-культурну спадщину столиці. На їх фінансування передбачено 1 млрд 598 млн грн. Мова йде про нові дитячі садочки, школи, реконструкцію закладів охорони здоров’я та важливих культурних об’єктів Києва, будівництво й реконструкцію транспортних шляхів, мостів, розбудову велоінфраструктури», – розповів Олександр Спасибко.

Він додав, що буде продовжено реконструкцію з прибудовою нежитлового приміщення для розміщення центру соціальних служб на вулиці Гната Юри у Святошинському районі. Заклад планується відкрити для киян влітку.

Як повідомив заступник голови КМДА, місто планує лише пришвидшувати темпи розвитку мережі закладів освіти.

Що стосується пооб’єктного фінансування, то в Програмі передбачено виділення коштів на будівництво та реконструкцію закладів освіти, серед яких:

  • будівництво ліцею на 22 класи на ділянці № 13 у 6-му мікрорайоні житлового масиву Осокорки-Північні (Дарницький район);
  • будівництво загальноосвітньої школи на перетині вул. Лебедєва-Кумача та вул. Тетяни Яблонської (Солом’янський район);
  • будівництво дитячого дошкільного закладу у 9-му мікрорайоні ж/масиву Позняки, діл. 15 (Дарницький район);
  • будівництво загальноосвітньої школи у 10 мікрорайоні ж/масиву Осокорки, діл. 65, 66 (Дарницький район);
  • реконструкція з прибудовою до школи № 42 на вул. Хорольській, 19 (Дніпровський район);
  • реконструкція з прибудовою до будівлі Києво-Печерського ліцею № 171 «Лідер» (Печерський район).

За словами Олександра Спасибка, не меншу увагу буде приділено розвитку парків міського й загальнодержавного значення. У планах міста реконструкція та благоустрій парку «Володимирська гірка» із будівництвом пішохідно-велосипедного мостового переходу між парками «Хрещатий» і «Володимирська гірка», а також реконструкція об’єктів Київського зоологічного парку.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]