Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Бюджетна комісія погодила фінансування програми розвитку туризму на рівні 151,7 млн грн у 2016-2018 роках

20 січня 2016 року

Бюджетна комісія погодила фінансування програми розвитку туризму на рівні 151,7 млн грн у 2016-2018 роках

Вчора на засіданні постійної комісії Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку депутати погодили затвердження Міської цільової програми розвитку туризму Києва на 2016-2018 роки.

Згідно з проектом рішення, загальний обсяг коштів, необхідних для реалізації програми складає 151,7 млн грн. З них кошти міського бюджету — 49,7 млн грн., 102 млн грн. - кошти інших джерел.

“Київ активно залучатиме інвестиції до розвитку туристичної галузі. Ми маємо на увазі приватних інвесторів. Це в першу чергу готельєри, ресторатори, інвестори, які проводять ті чи інші заходи в Києві, які зацікавлені в залучені туриста до міста. Чим краще вони це зроблять, тим більше туристів залучать. Київ щорічно відвідує щонайменше 1,5 млн іноземних громадян. Наше завдання спільно з інвесторами максимально збільшити цю цифру за рахунок надання саме якісних послуг”,- наголосив голова постійної комісії Київради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Андрій Странніков.

Як зазначено в проекті, програма розвитку туризму Києва на 2016-2018 роки передбачає створення туристичного порталу міста та його виведення на першу сторінку найбільших пошукових мереж, розробку мобільного додатку “Kyiv Mobile Guide” та запуск туристичної ID-картки гостя столиці. Для цього проводитимуть тендери та залучатимуть експертні організації.

Загалом програма спрямована на підвищення конкурентоспроможності туристичного сектору столиці, а саме покращення рівня якості послуг, що надаються туристам, та промоцію іміджу столиці України, як безпечного міста з гарним сервісом та невисокими цінами на відпочинок і харчування.

Проект рішення про затвердження Міської цільової програми розвитку туризму Києва на 2016-2018 роки буде винесений на одне з найближчих пленарних засідань Київради.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]