Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Департамент містобудування та архітектури закликає підприємців відповідально поставитись до подачі заявок на отримання МУО 

10 квітня 2020 року, 16:47

У Департаменті містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації звертають увагу підприємців, що в українському законодавстві з’явилась нова норма при подачі заявки на отримання містобудівних умов та обмежень (МУО). Про це повідомив заступник директора Департаменту – начальник управління адміністративних послуг Юрій Тацій.

«Із 1 березня почали діяти нові норми щодо отримання містобудівних умов та обмежень. У заявці на одержання цих документів обов’язково має бути вказаний кадастровий номер ділянки, на якій розміщений об’єкт будівництва чи реконструкції – це вимога закону», – зазначив посадовець.

За його словами, Департамент уже звернувся до Міністерства розвитку громад та територій, щоб отримати відповіді щодо розгляду заявок, у яких кадастровий номер не вказано.

«Своєю чергою, ми звернулись до профільного міністерства за роз’ясненнями: у якому порядку Департамент має розглядати ці заявки, як уникнути відмови та як діяти тим, хто не має сформованих земельних ділянок під своїми будинками та, звісно, не має кадастрових номерів. Наше завдання підтримати підприємців, а не створювати їм чергові незручності! Приблизно 35-40% від загальної кількості заявок, які отримав Департамент містобудування та архітектури КМДА з 1 березня – це реконструкція квартир під нежитлові приміщення різного призначення. Величезна маса зі всього обсягу, десь 95%, стосуються застарілого житлового фонду, який переробляється під перукарні, магазини, медичні кабінети, офіси тощо. Це і є представники малого бізнесу, яким в умовах карантину потрібна підтримка міста», – запевнив заступник директора Департаменту.

Для тих, хто наразі тільки планує подавати заявки, фахівці нагадують: будьте уважні. Вам необхідно вказати у заявці кадастровий номер ділянки, на якій ви плануєте будуватись або здійснювати реконструкцію. Якщо цього номеру немає, необхідно звернутись до Держгеокадастру.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]