Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Департамент охорони культурної спадщини підписав із забудовником і ОСББ меморандум щодо збереження пам’ятки архітектури на вул. Володимирській, 93 – Будинок Марії Станіславської

12 грудня 2023 року, 12:33

Департамент охорони культурної спадщини КМДА підписав із забудовником ТОВ «СЕНС.БУД», Об’єднанням співвласників багатоквартирних будинків «Володимирська, 93» та ГО «Спадщина» меморандум щодо збереження пам’ятки архітектури на вул. Володимирській, 93 – Будинку Марії Станіславської. Про це повідомила директорка Департаменту охорони культурної спадщини КМДА Марина Соловйова.

Під час підписання меморандуму в Департаменті охорони культурної спадщини КМДА також обговорили ситуацію навколо пам’ятки архітектури місцевого значення «Будинок прибутковий Марії Станіславської вул. Володимирська, 93 – «Будинок з комахами».

«Під час дискусії ми дійшли згоди, що основним і безкомпромісним акцентом даної проблематики є необхідність збереження об’єкта культурної спадщини. Окрім винесення приписів, Департамент здійснив низку заходів, спрямованих на збереження пам’ятки та пошук вирішення ситуації. Усі сторони, зокрема громадськість, виявили бажання конструктивно працювати у цьому напрямі. Маємо надію, що ця співпраця Департаменту, забудовника та громадськості в майбутньому стане добрим прикладом, адже навіть у найскладнішій ситуації завжди можна знайти консенсус задля збереження культурної спадщини Києва», – зазначила Марина Соловйова.

Текст документа передбачає укладення охоронного договору на памʼятку – Будинок Марії Станіславської (1893 року), проведення невідкладних протиаварійних робіт і консервація памʼятки.

Окрім того, буде розроблено науково-проєктну документацію щодо реставрації пам’ятки. Також забудовник ТОВ «СЕНС.БУД» пообіцяв припинити рух техніки на сусідній ділянці в бік пам’ятки та підсилити фундамент. ОСББ «Володимирська, 93», що здійснює експлуатацію будинку, взяли зобов’язання укласти охоронні договори з Департаментом.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]