Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Департамент транспортної інфраструктури розірвав договір із недобросовісним перевізником автобусного маршруту № 150

09 травня 2023 року, 12:13

Департамент транспортної інфраструктури ініціював розірвання договору із недобросовісним автомобільним перевізником автобусного маршруту № 150.

Перевірка встановила, що автоперевізник використовує на маршруті транспортні засоби, які не відповідають основним вимогам конкурсу. На маршруті працюють автобуси марки «Богдан» із двигунами, що відповідають екологічним нормам Euro-2 (9 автобусів), Euro-3 (2 автобуси), тоді як для участі у конкурсі подавались автобуси з двигунами, що відповідають екологічним нормам Euro-5.

Як підкреслили в Департаменті, автоперевізник був визнаний переможцем на маршруті саме завдяки рухомому складу, який він пропонував для обслуговування – VOLVO-7700. Проте автобуси, які були презентовані зі значним медіа розголосом для роботи на маршруті № 150, сьогодні працюють у місті Біла Церква. І це свідчить про те, що перевізник не мав наміру обслуговувати автобусний маршрут у Києві заявленим рухомим складом.

Перевірку роботи автобусних маршрутів загального користування в режимі маршрутного таксі здійснювала 4 травня міжвідомча територіальна робоча група з питань функціонування ринку пасажирських автомобільних перевезень у складі представників Управління патрульної поліції у м. Києві, відділу державного нагляду (контролю) у м. Києві Державної служби України з безпеки на транспорті, Департаменту транспортної інфраструктури, Комунальної служби перевезень.

Департамент транспортної інфраструктури вкотре наголошує всім автомобільним перевізникам Києва на необхідності дотримуватися умов договору, адже це безпосередньо впливає на рівень надання послуг із перевезення пасажирів.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]