Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Департамент транспортної інфраструктури спільно з правоохоронцями провели рейд паркувальними майданчиками (+відео)

28 листопада 2017 року, 9:49

Департамент транспортної інфраструктури та КП «Київтранспарксервіс» спільно з поліцією влаштували рейд на паркувальників-шахраїв, які продовжують збирати готівку з водіїв. Підставою для організації рейду стали скарги, що надійшли до Департаменту.

Для рейду обрали адреси майданчиків, на які скаржились столичні водії. Загалом перевірили близько 19 парковок на вулицях Грушевського, Великій Васильківській, Шота Руставелі, Антоновича, Мечникова, Лисенка, Володимирській, Софіївській та бульварі Лесі Українки.

«Паркувальники», яких застали «на гарячому», втікали, побачивши поліцію та камери. Інші поводили себе досить агресивно навіть у присутності поліції. Спіймані аферисти писали пояснення поліції про свої дії. Проте притягнути їх до відповідальності можна лише за заявою водія про вимагання грошей.

«Закликаю водіїв не підтримувати шахраїв і не давати їм готівку. Сьогодні в Києві є багато зручних варіантів оплати паркування: мобільні додатки, паркомати, талони, смс. Ми й надалі працюємо над вдосконаленням процедури оплати, щоб вона була ще зручнішою. Для нас принципово важливо, щоб кожна гривня, яку сплачує водій, йшла до бюджету міста, а не в кишені аферистів», – зазначив директор Департаменту транспортної інфраструктури Сергій Симонов.

Безготівкова сплата за паркування стає все популярнішою. Особливо оплата через мобільні додатки, адже це швидко та зручно. За 10 місяців 2017 року з паркування надійшло 52 мільйони 515 тисяч гривень.

Також у Києві з’явилася ексклюзивна послуга TeleРark. Вона дозволяє оплатити паркування прямо з мобільного рахунку. Для цього треба відправити в смс на 849 номер свого авто і набрати комбінацію *849*номер паркувального майданчика#. Гроші за паркування будуть списані з мобільного рахунку.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]