Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Депутати Київської міської ради спільно з делегацією міста Лондон обговорили шляхи співпраці у сфері культури

25 січня 2023 року, 12:50

Депутати Київської міської ради спільно з делегацією міста Лондон обговорили шляхи співпраці у сфері культури.

Генеральний директор Торгово-промислової палати Лондона Річард Бердж, Шериф Сіті Лондона Ендрю Марсден, голова правління Барбікан Центру Том Слей зустрілись з заступницею голови КМДА Ганною Старостенко, депутаткою Київської міської ради, головою постійної комісії з питань культури, туризму та суспільних комунікацій Вікторією Мухою та директором Департаменту культури КМДА Сергієм Анжияком.

Як зазначила заступниця голови КМДА Ганна Старостенко, після Перемоги на Україну чекатиме масштабне відновлення, думати про яке потрібно вже сьогодні. 

«Ми неодмінно врахуємо світовий досвід, та будемо взаємодіяти з іноземними колегами задля створення ефективного плану відновлення столиці у повоєнний період. У Київській міській раді спільно з представниками Лондонської торгово-промислової палати обговорили можливі варіанти співпраці у сфері культури. Зокрема, мова йшла про можливість проведення у Лондоні мистецьких заходів, виставок, де будуть представлені експонати з Києва. Крім цього, обговорили шляхи відновлення пошкоджених внаслідок ворожих авіаударів закладів культури у столиці, також створення у столиці культурних центрів», – наголосила Ганна Старостенко. 

За словами депутатки Київської міської ради, голови постійної комісії з питань культури, туризму та суспільних комунікацій Вікторії Мухи, цій зустрічі у столиці передувало спілкування із заступницею мера Лондона з питань культури та креативних індустрій Джастін Саймонс у грудні минулого року.

«Спільно з лондонськими колегами обговорили не тільки можливі шляхи взаємодії над реалізацією яких ми можемо працювати вже зараз, але й співпрацю в довгостроковій перспективі. Надзвичайно актуальним для Києва є, зокрема, досвід Лондона у відбудові та розвитку міста після Другої світової війни. Так само як у Лондоні беззаперечно вірять у нашу перемогу – віримо та докладаємо зусиль задля втілення в життя партнерських проєктів та ініціатив. Також проведено окрему зустріч у Національному академічному театрі оперети, на якій було окреслено коло можливих напрямків співпраці у сфері музичного та театрального мистецтва», – додала Вікторія Муха.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]