Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Держпраці: Незадекларована праця – це не тільки порушення закону, а й втрата прав і гарантій для робітників

13 грудня 2023 року, 17:07

Праця без укладення трудового договору – це не тільки порушення закону, а й втрата прав і гарантій для робітників. Державна служба України з питань праці нагадує роботодавцям і працівникам про важливість дотримання законодавства та належного оформлення трудових відносин.

Так, у разі незадекларованої праці робітник не може розраховувати на гарантовані оплачувані відпустки, лікарняні, компенсацію, якщо станеться нещасний випадок. Окрім того, працівник не має захисту від свавільного звільнення з боку роботодавця, зниження заробітної плати, перевантаження роботою.

Державна служба України з питань праці звертається до робітників із закликом не погоджуватися на працю без трудового договору та із зарплатою «в конверті». Задекларована праця – це ваше право і ваша вигода.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]