Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Держпродспоживслужба продовжує виявляти недобросовісну рекламу на вулицях Києва

12 квітня 2017 року, 13:17

13 квітня об 11:00 в актовій залі Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві відбудеться розширена нарада з питань контролю за дотриманням законодавства про рекламу.

Із року в рік зростає кількість недобросовісної реклами, так званої її «чорної сторони». Тільки за останні три тижні відділом контролю за рекламою та дотримання антитютюнового законодавства Держпродспоживслужби досліджено 66 носіїв зовнішньої реклами, зміст яких може містити порушення Закону України «Про рекламу», серед яких: реклама лікарських засобів медичних виробів, методів профілактики, діагностики, лікування та реабілітації; реклама, що порушує етичні, гуманістичні, моральні норми, що нехтують правилами пристойності (реклама сексуального чи еротичного характеру); реклама анонсів кіно і телефільмів; реклама проведення цілительства на масову аудиторію; реклама алкоголю (у тому числі прихована); реклама з елементами зброї; реклама з дітьми; реклама з використанням державної символіки тощо.

У рамках наради буде обговорено, серед іншого, й питання врегулювання розміщення недобросовісних рекламних сюжетів.

Участь у нараді візьмуть депутати Київради та в. о. директора КП «Київреклама» Олександр Смирнов.

Серед присутніх також:

• Представники Головного управління Держпродспоживслужби в м. Києві та Держпродспоживслужби України;

• Цільвік О. В. – заступник голови правління «Спілки споживачів України»;

• Шальман Т. М. – голова ГО «Інститут споживчого права», кандидат філологічних наук, доцент кафедри реклами та зв’язків із громадськістю Інституту журналістики КНУ ім. Т. Г. Шевченка;

• Онищенко В. В. – голова правління громадської організації «Спілка споживачів медичних послуг, лікарських засобів та виробів медичного призначення» та інші.

Акредитація представників ЗМІ проводиться до 18:00 12 квітня за тел.: (063)-327-31-48, Марія.

Місце проведення: вул. Некрасовська, 10/8, Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]