Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Держпродспоживслужба зафіксувала випадок ботулізму у Дарницькому районі через споживання в’яленої риби

06 липня 2022 року, 11:55

Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві розпочало епідрозслідування через зафіксований випадок ботулізму у Дарницькому районі.

За інформацією Держпродспоживслужби, 2 липня жінка придбала в’ялену рибу в магазині «Пчілка» за адресою вул. Олени Пчілки, 7-Б.

За інформацією Департаменту охорони здоров’я Києва, постраждала госпіталізована, їй ввели сироватку.

Ботулізм – дуже небезпечна хвороба, що може призвести до паралічу та смерті. Причиною захворювання найчастіше стає вживання продуктів домашнього консервування: м’яса, риби, інколи – овочів. Потенційно небезпечними є усі консервовані продукти, які були погано вимиті чи термічно оброблені.

Щоб запобігти тяжких наслідків, вкрай важливо звернення до лікаря за перших симптомів: спраги, сухості слизових оболонок, відчуття «грудки» в горлі. Згодом додається сильний головний біль, запаморочення, безсоння, підвищення температури тіла.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]